Ukrainietis Čepkelių rezervate dirbo kontrabandos nešiku

Kabelių pasieniečiai Čepkelių rezervate sulaikė ukrainietį ir Šalčininkų rajono gyventoją, gabenusius 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

 Ukrainietis Čepkelių rezervate dirbo kontrabandos nešiku.<br> VSAT nuotr.
 Ukrainietis Čepkelių rezervate dirbo kontrabandos nešiku.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-11 10:08, atnaujinta 2019-06-11 10:15

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, sekmadienį vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kabelių pasienio užkardos pareigūnai Varėnos rajono Marcinkonių kaimo prieigose sulaikė du vyrus. Ši miškinga vieta yra Čepkelių rezervato teritorijoje, maždaug už 5 km nuo sienos su Baltarusija.

Šalia pasieniečiai, tarp kurių buvo ir kinologas su tarnybiniu šunimi, aptiko 4 polietilenu aptrauktas dėžes. Jose buvo 2000 pakelių cigarečių „5 Minsk Super Slims“ ir „NZ Gold“ su baltarusiškais akcizo ženklais.

Vienas iš sulaikytų nešikų yra pasieniečiams dėl ankstesnės su kontrabandos gabenimu susijusios veiklos žinomas 42-ejų Šalčininkų rajono gyventojas. Kitas sulaikytasis dokumentų neturėjo ir prisistatė 36-erių Ukrainos piliečiu. Vėliau pasieniečiai išsiaiškino, kad jis nemelavo. Ukrainietis į Lietuvą atvyko ir joje buvo legaliai, jo pažįstami į Kabelių užkardą pristatė vyro dokumentus.

Už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką ukrainiečiui iš Šalčininkų rajono gyventojui gresia baudos nuo 5200 iki 6000 eurų. Šias administracines bylas nagrinės teismas.

Po apklausų abu vyrai paleisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.