Pažintis per „Tinder“ vilniečiui sujaukė protą: atsipeikėjęs, skubiai kreipėsi į policiją

Su dviem žaviomis merginomis internete susipažinęs vilnietis skaudžiai nudegė. Jų paragintas vyras ėmė prekiauti ir akcijomis, ir valiuta, tačiau vietoj laukto pelno patyrė daugiau kaip 358 tūkst. eurų nuostolį.

Paklausęs naujosios draugės patarimo jis į draugės nurodytą platformą pervedė 5000 eurų ir taip atrišo rankas sukčiams vilioti iš jo pinigus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Paklausęs naujosios draugės patarimo jis į draugės nurodytą platformą pervedė 5000 eurų ir taip atrišo rankas sukčiams vilioti iš jo pinigus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Paklausęs naujosios draugės patarimo jis į draugės nurodytą platformą pervedė 5000 eurų ir taip atrišo rankas sukčiams vilioti iš jo pinigus.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Paklausęs naujosios draugės patarimo jis į draugės nurodytą platformą pervedė 5000 eurų ir taip atrišo rankas sukčiams vilioti iš jo pinigus.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 1, 2021, 3:36 PM

Į Vilniaus policiją atskubėjęs 49 metų vilnietis papasakojo, kad jo bėdos prasidėjo šių metų birželį, kai per „Tinder“ programėlę susipažino su simpatiška užsieniete.

„Ji sakė, kad prekiauja akcijomis. Šis verslas sudomino ir mane“, – savo pareiškime policijai pažintį su mergina prisiminė vyras.

Po ne vieną dieną trukusių pokalbių apie tai, kaip smagu prekiauti internete ir kokį didelį pelną duoda šis visai nesunkus darbas, vilnietis nusprendė surizikuoti.

Paklausęs naujosios draugės patarimo jis į draugės nurodytą platformą pervedė 5000 eurų ir taip atrišo rankas sukčiams vilioti iš jo pinigus.

Po pirmojo investavimo buvo antras, trečias, ketvirtas – vyras vis pervedinėjo pinigus, kol suprato, kad prarado 267 tūkst. eurų.

Jis kreipėsi į policiją ir prisipažino, kad prarasti 267 tūkstančiai eurų nėra vieninteliai jo nuostoliai, o jį mulkinusių merginų buvo ne viena, o dvi.

„Panašiu laiku, birželio mėnesį, internete susipažinau su mergina iš Kinijos. Su ja kelias savaites gražiai bendravome, bekalbant mergina prasitarė, kad biržose prekiauja valiuta“, – apie kitą draugę pasakojo vyras.

Į netikras akcijas nemažą sumą jau investavęs vilnietis nusprendė savo laimę išmėginti ir prekiaudamas valiuta.

Kinė vyro nuo šios idėjos atkalbėti nebandė. Atvirkščiai – mergina visą savaitę skyrė visą savo dėmesį lietuviui ir prekybos subtilybių jį mokė netikroje investicijų platformoje.

Po savaitės pamokų užsienietė vyrui pareiškė, kad jis jau yra pasirengęs investuoti tikroje biržoje, ir atsiuntė jam nuorodą į interneto puslapį. Jame prisiregistravęs vyras pradėjo darbą.

Kaip policijos pareigūnams teigė lietuvis, jam net minties nekilo, kad pateko ant sukčių kabliuko, nes kinė jį ir toliau globojo, patardavo, kokią valiutą geriau pirkti, kada pelningiau parduoti.

„Iš viso į valiutų biržą investavau 91 tūkst. 39 eurus“, – teigė vilnietis.

Keturis mėnesius vyras savo virtualioje sąskaitoje matė vis didėjančias sumas ir džiaugėsi radęs pelningą darbą.

Kad visą šį laiką jis investavo į sukčių sukurtas platformas ir pildė nusikaltėlių kišenes, žmogus suprato tik tada, kai savo internetinį uždarbį užsimanė pervesti į tikrą sąskaitą.

Paaiškėjus, kad to padaryti neįmanoma, jis bandė ieškoti investavimo paslapčių jį mokiusių merginų, bet ir jos dingo lyg į vandenį.

Vyrui neliko nieko kito, kaip ieškoti pagalbos Lietuvos policijoje. Jis pranešė, kad per savo žioplumą sukčiams iš viso atidavė 358 tūkst. 39 eurus.

Dėl sukčiavimo stambiu mastu Vilniaus policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio