Vilniuje vėl leidosi „žulikovežiu“ pramintas lėktuvas – atgabeno 16 deportuotų lietuvių Šiemet tai jau penktas toks reisas

Antradienį į Vilniaus oro uostą specialiu reisu iš Londono atskridusiame lėktuve buvo 16 iš Anglijos už ten padarytus nusikaltimus ir nusižengimus deportuotų lietuvių. Juos parlydėjo pusšimtis britų pareigūnų. VSAT pareigūnai dar nustatė, kad du grąžintieji buvo ieškomi Lietuvos policijos, vienas – Čekijos teisėsaugos. Iš viso šiemet tai buvo jau penktas toks reisas.

 Pastarąjį kartą „žulikovežis“ Vilniuje leidosi spalio 27 d.<br> Scanpix nuotr.
 Pastarąjį kartą „žulikovežis“ Vilniuje leidosi spalio 27 d.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2021, 1:31 PM, atnaujinta Dec 21, 2021, 1:37 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, antradienį prieš vidudienį Vilniaus oro uoste nusileido iš Londono atskridęs lėktuvas. Juo į Vilnių parskraidinta 16 Lietuvos piliečių, kurie Anglijoje padarė įvairius nusikaltimus ir nusižengimus, atliko bausmes ir buvo išsiųsti į gimtinę. Parskraidintuosius konvojavo 50 Anglijos pareigūnų.

Atvykę prie orlaivio trapo pasieniečiai Lietuvos piliečius savo transportu pristatė į Vilniaus oro uosto pasienio užkardą. Anglijos pareigūnai iš lėktuvo neišlipo ir netrukus išskrido atgal.

Oro uosto pasieniečiai nustatė, kad Anglijoje nusikaltusio Panevėžio gyventojo dėl nusikaltimo Lietuvoje ieškojo ir Vilniaus policija. Parskraidinto palangiškio kaip nuteistojo už nusikaltimą paiešką buvo paskelbusi Klaipėdos policija. Šilutės rajono gyventojo ieško Čekijos teisėsauga.

Šie trys Lietuvos piliečiai buvo sulaikyti. Atlikus visus formalumus juos pasieniečiai perdavė į oro uostą atvykusiam policijos konvojui.

Po dokumentų patikros ir apklausų likusieji 13 grąžintųjų buvo paleisti. Prieš išskrendant visiems 16-ai lietuvių Anglijoje buvo atlikti COVID-19 testai. Jų rezultatai buvo neigiami.

VSAT duomenimis, šiemet tai buvo jau penktas toks specialus reisas iš Londono į Vilnių, kuriuo britai išsiuntė įstatymus pažeidusius Lietuvos piliečius. Spalio gale 18 iš Anglijos už ten padarytus nusikaltimus ir nusižengimus deportuotų lietuvių parlydėjo 59 pareigūnai. Rugsėjo pabaigoje 52 Anglijos pareigūnai atskraidino 18 lietuvių.

Birželio viduryje Vilniuje nusileidusiame lėktuve buvo 22 Lietuvos piliečiai ir 71 juos konvojavęs britas. Gegužės viduryje 70 pareigūnų iš Londono atlydėjo 22 Lietuvos piliečius.

Kaip jau yra skelbęs lrytas.lt, lėktuvus Vilniaus oro uoste stebintis aviacijos entuziastai, vadinamieji „spoteriai“, šiuos lėktuvus, iš Jungtinės Karalystės gabenančius deportuotus lietuvius, jau praminė „žulikovežiais“ – gabenančiais „žulikus“ (lietuvių kalbos normintojai žodį „žulikas“ yra pripažinę nevartotina svetimybe, šis žodis buvo įrašytas ir į Didžiųjų kalbos klaidų sąrašą – red. past.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.