Pagrindinė kraupios nakties Lentvaryje liudininkė teismo nebesulaukė

Du žmones Lentvaryje nužudžiusio ir garbaus amžiaus moterį sužalojusio 48 metų Sergejaus Adamovičiaus byla jau pasiekė teismą. Tačiau pagrindine šio nusikaltimo liudininke tapusi ir vos gyva likusi pensininkė nuo ligų mirė globos namuose.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2022, 9:07 PM

Krauju nutaškytos grindys ir sienos, ant stalo – buvusios puotos likučiai, o ant grindų – du mirę žmonės ir leisgyvė senutė – tokį vaizdą iki šiol prisimena policijos pareigūnai, pirmieji įžengę pro vieno buto Lentvaryje, Vytauto gatvėje, duris.

Kas sausio 8-osios naktį įvyko šiame bute ir kodėl S.Adamovičius per išgertuves griebė peilį ir pradėjo badyti žmones, netrukus pradės aiškintis Vilniaus apygardos teismas.

Moterį rado leisgyvę

Dviem žmonėms S.Adamovičiaus dūriai buvo lemtingi. Buto šeimininkės 57 metų sūnus ir jo 55 metų sugyventinė nuo patirtų sužalojimų mirė iki atvykstant greitosios pagalbos medikams, o sužalota 76 metų pensininkė buvo rasta leisgyvė.

Moteris dėl pilvo, krūtinės, rankų sužalojimų ir pažeistų vidaus organų buvo skubiai išvežta į ligoninę ir ilgą laiką joje gydoma. Vėliau pensininkė buvo apgyvendinta globos namuose, kuriuose netrukus ir mirė.

„Jos mirtis nesusijusi su įvykdytu nusikaltimu, ji mirė dėl turėtų ligų“, – „Lietuvos rytui“ sakė ikiteisminį tyrimą kontroliavęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Alvydas Valiukevičius.

Teismo laukia nelaisvėje

Mirus pensininkei vienintelė tiesioginė nusikaltimo liudininkė liko žudiko sugyventinė, kuri, nors ir būdama visiškai girta (nustatytas 2,7 promilės girtumas), sugebėjo išbėgti iš pirmame aukšte esančio buto ir apie nusikaltimą pranešti antrame aukšte gyvenančiam vyrui, kuris į nusikaltimo vietą ir iškvietė policijos pareigūnus bei greitąją pagalbą.

Įtariamas žudikas buvo sulaikytas nusikaltimo vietoje.

Anksčiau ne kartą už įvairius nusikaltimus, taip pat ir smurtinius, teistas ir ne kartą administracine tvarka baustas S.Adamovičius taip pat buvo girtas. Jam nustatytas 2,18 promilės girtumas.

Pasibaigus įtariamojo sulaikymo terminui teismas leido vyrą suimti, vėliau jo suėmimo terminas buvo ne kartą pratęstas. Žudikas teismo laukia areštinės kameroje.

Suabejojo įtariamojo psichika

Bendrauti su S.Adamovičiumi tyrėjams buvo sunku, vyras kalbėjo nerišliai, į klausimus atsakinėjo nenoriai, todėl tyrėjai suabejojo jo psichikos būkle ir nusprendė vyrui skirti stacionarinę psichologinę-psichiatrinę ekspertizę.

„Turėjome patikrinti, ar jam viskas gerai, ar jis suprato, ką padarė, ir ar gali būti teisiamas. Ekspertizės rezultatai parodė, kad jis yra pakaltinamas, todėl galėjome tęsti tyrimą ir bylą su kaltinamuoju aktu perduoti teismui“, – sakė prokuroras A.Valiukevičius.

S.Adamovičiui už dviejų žmonių nužudymą gresia laisvės atėmimas iki 20 metų arba net įkalinimas iki gyvos galvos.

Išgertuvės vykdavo nuolat

Nužudytųjų ir sužalotos pensininkės kaimynai policijos pareigūnams papasakojo, kad trijulė – motina, sūnus ir pastarojo sugyventinė – bute Vytauto gatvėje gyveno jau seniai.

Nors visi trys mėgo išgerti, tai rūpesčių kaimynams nekėlė. Situacija pasikeitė, kai buto šeimininkai kambarį išnuomojo būsimam žudikui ir jo sugyventinei. Prie stalo sėdus jau ne trims žmonėms, o penkiems, iš buto pradėjo sklisti triukšmas, kuris erzindavo kitus laiptinėje gyvenančius žmones.

Kaimynų teigimu, iki žmogžudystės bute girtauta keturias paras, o žmogžudystės vakarą buvo girdėti ir pikti balsai, ir klyksmai, tačiau nė vienas jų neįtarė, kad išgertuvės gali baigtis žmogžudystėmis.

Apie tai žmonės sužinojo tik, kai į jų butų duris pradėjo daužyti S.Adamovičiaus sugyventinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.