Iš 6 Europoje ieškomiausių lietuvių policija išskyrė du – tikisi visuomenės pagalbos

Prieš savaitę paviešinusi kelių Europoje ieškomiausių lietuvių pavardes Lietuvos policija ketvirtadienį socialiniame tinkle „Facebook“ iš šio sąrašo išskyrė du vyrus ir prašo visuomenės pagalbos juos sučiumpant.

 Policijos nuotr.
 Policijos nuotr.
 Justas Belousovas.<br> Policijos nuotr.
 Justas Belousovas.<br> Policijos nuotr.
 Aurimas Balbušovas.<br> Policijos nuotr.
 Aurimas Balbušovas.<br> Policijos nuotr.
 Europos ieškomiausieji.<br> Europolo nuotr.
 Europos ieškomiausieji.<br> Europolo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 6, 2022, 12:47 PM, atnaujinta Oct 6, 2022, 1:09 PM

„Padėkite surasti ieškomiausius lietuvius – ką nors žinančius apie šiuos asmenis prašome pranešti policijai. Tik laiko klausimas, kada jie atsidurs už grotų.

JUSTAS BELOUSOVAS. Gimė 1976 m., organizavo ir vadovavo šaunamaisiais ginklais ginkluotam nusikalstamam susivienijimui bei pats dalyvavo šio susivienijimo veikloje, neteisėtai disponavo narkotinėmis bei psichotropinėmis medžiagomis, turėdamas tikslą jas platinti.

AURIMAS BALBUŠOVAS. Gimė 1983 m. Nuteistas 10 metų laisvės atėmimo bausme už tai, kad kartu su bendrininkais organizavo ir vykdė labai didelio kiekio narkotinės medžiagos – kanapių ir jų dalių – įgijimą užsienyje bei gabenimą į Lietuvos Respubliką, turint tikslą šią medžiagą platinti“, – rašoma policijos pranešime „Facebook“.

Savo įrašą socialiniame tinkle „Facebook“ policija iliustravo abiejų ieškomų vyrų nuotraukomis.

Europolo ieškomiausiųjų sąraše – 6 lietuviai

Kaip jau skelbė lrytas.lt, J.Belousovas ir A.Balbušovas yra įtraukti į Europolo ieškomiausiųjų sąrašą, kuriame be jų galima rasti dar keturių lietuvių pavardes. 

J.Belousovą Europolas įvardija kaip vieną iš „Lapinų“ grupuotės lyderių. Prie jo pavardės Europolo ieškomiausiųjų sąraše pridėtas užrašas, kad vyras yra pavojingas.

A.Balbušovas Europolo teigimu kvaišalus į Lietuvą gabeno iš Ispanijos per Vokietiją.

Be šių dviejų ieškomų lietuvių į Europolo ieškomiausiųjų sąrašą dar yra įtraukti Ignas Žaltauskas (gim. 1987 m.), Deividas Kastantinavičius (gim. 1989 m.), Renaldas Kanys (gim. 1973 m.) ir Edgaras Kalasūnas (gim. 1982 m.).

Jei norite plačiau paskaityti apie Europos ieškomiausiuosius ir į šį sąrašą įtrauktus lietuvius, spauskite čia.

Apie kampaniją „Ieškomiausi“

Kaip jau buvo skelbta, ieškomiausiųjų svetainė (https://eumostwanted.eu) pradėjo veikti 2016-aisiais ir nuo tada joje buvo paskelbti 335 besislapstančių asmenų anketiniai aprašymai. 120 besislapstančiųjų iš šio skaičiaus buvo suimti, 43 iš jų buvo suimti todėl, kad apie juos buvo paskelbta šioje svetainėje.

Europos aktyvios besislapstančių asmenų paieškos grupių tinklo tinklo (ENFAST) tikslas – sustiprinti saugumą Europos Sąjungoje sėkmingai nustatant bei suimant tarptautiniu mastu ieškomus sunkius nusikaltimus įvykdžiusius asmenis. Tai tarptautinis 7 dienas per savaitę 24 valandas per parą veikiantis policijos pareigūnų tinklas, galintis tuoj pat imtis veiksmų nustatyti besislapstančiojo vietą ir jei būtina jį suimti.

Tiesa, jei pavyksta įtariamuosius sulaikyti, dažniausiai jų pavardes Lietuvos pareigūnai užslaptina, apie sulaikymą pranešama ne visada ir tik retais atvejais tampa žinoma, jog sučiuptas vienas ar kitas konkretus įtariamasis iš ieškomiausiųjų sąrašo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.