Dėl piktnaudžiavimo nuteistas Pravieniškių kalėjimo pareigūnas

Penktadienį Kauno apygardos teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje Pravieniškių pataisos namų pareigūnas G.U. nuteistas dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Dėl piktnaudžiavimo nuteistas Pravieniškių kalėjimo pareigūnas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Dėl piktnaudžiavimo nuteistas Pravieniškių kalėjimo pareigūnas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2023, 11:43 AM, atnaujinta Feb 3, 2023, 11:45 AM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, bylos duomenimis, 2021 rugpjūčio mėnesį Pravieniškių pataisos namuose pareigūnai pastebėjo, kad vienas nuteistasis kitam perdavė paketą, kuriame, įtariama, buvo psichotropinės medžiagos. Tyrimo duomenimis, paketą perdavęs nuteistasis priešinosi pareigūnams.

Saugumo valdymo skyriaus vyriausiasis specialistas G.U. buvo kaltinamas tuo, kad po to, kai iš nuteistojo buvo paimtas paketas su galimai psichotropine medžiaga, pavaldiems pareigūnams paketą liepė palikti tarnybinėse patalpose ir dėl šio įvykio nepildyti jokių būtinų tarnybinių dokumentų. Toliau piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi, siekdamas nuslėpti galimai nuteistųjų padarytą sunkų nusikaltimą, šio įvykio pats taip pat nefiksavo ir netrukus tyčia šiuos galimus įkalčius sunaikino, išmesdamas juos į klozetą.

Bylos nagrinėjimo metu G.U. kaltu neprisipažino ir aiškino, kad iš nuteistojo pareigūnai perėmė paprasčiausią raštelį. Ikiteisminiam tyrimui vadovavusio Kauno apygardos prokuratūros prokuroro Ričardo Gailevičiaus įsitikinimu, tokie kaltinamojo paaiškinimai vertintini kaip jo pasirinkta gynybinė pozicija siekiant išvengti baudžiamosios atsakomybės ir yra paneigti kitais byloje ištirtais svariais įrodymais.

Palaikydamas valstybinį kaltinimą prokuroras teismo prašė G.U. pripažinti kaltu dėl piktnaudžiavimo ir nubausti jį laisvės atėmimu 4 metams, bausmę įpareigojant atlikti pataisos namuose.

Kauno apygardos teismo sprendimu, G.U. pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo, jam skirta 8 500 eurų bauda ir 4 metams atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.