Panevėžio apskrityje sukčiai į pinkles įviliojo 3 patiklius žmones: siūlė įsigyti žemės ūkio techniką pigiau

Pavasarį pastebima padaugėjusių sukčiavimo atvejų, kai pirkėjai internetinėje erdvėje, skelbimų portaluose ar socialiniuose tinkluose radę skelbimą apie parduodamą techniką, perveda pinigus į nurodytas sąskaitas, tačiau prekių negauna, pinigai nėra grąžinami, o tariami pardavėjai dingsta kaip į vandenį.

Panevėžio apskrityje nuo sukčių nukentėjo 3 žmonės.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Panevėžio apskrityje nuo sukčių nukentėjo 3 žmonės.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

Apr 4, 2023, 2:18 PM

Kaip praneša Panevėžio apskrities VPK, Panevėžio apskrityje registruoti trys atvejai, kai žmonės, norėdami įsigyti žemės ūkio techniką, pateko į sukčių pinkles.

Kovo 21 d. vyriškis (gim. 1995 m.) internete radęs skelbimą apie parduodamą ekskavatorių į nurodytą banko sąskaitą pervedė pinigus, tačiau prekės negavo. Nuostolis – 5 320 eurų.

Kovo 25 d. apie 8.43 val. Panevėžyje vyriškis (gim. 1986 m.) internete radęs skelbimą, kad parduodamas traktorius, pervedė pinigus į nurodytą sąskaitą, tačiau traktoriaus negavo. Nuostolis – 250 eurų.

Balandžio 2 d. moteris (gim. 1983 m.) internete radusi skelbimą apie parduodamą traktorių, pervedė pinigus į nurodytą sąskaitą, tačiau prekės taip pat negavo. Nuostolis – 200 eurų.

Visai minėtais atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl sukčiavimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str.)

Nukentėję žmonės su tariamais pardavėjais bendravo pokalbių programėlėse, prekes pirko neįsitikinę, ar šios yra realios, neįvertinę skelbimų apie parduodamas prekes tikrumo.

Policija primena, jei pasiūlymas apie parduodamą prekę skamba itin patraukliai, prekės kaina daug mažesnė, nei rinkoje, greičiausiai tai sukčių skelbimas. Verta įsidėmėti, kad visada galima pranešti apie bet kokį įtariamą sukčiavimą, net jei patys netapote sukčių auka ir taip apsaugant kitus nuo sukčių kėslų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.