Eksteisėjas V. Bavėjanas skųs teismo sprendimą dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, sieks išteisinimo

Buvęs teisėjas Valdimaras Bavėjanas skundžia Apeliacinio teismo sprendimą, kuriuo jis pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT). Eksteisėjas sieks išteisinimo. Tai Eltai patvirtino V.Bavėjano advokatas Marius Zabita.

Valdimaras Bavėjanas.<br>D.Umbraso nuotr.
Valdimaras Bavėjanas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gytis Pankūnas

May 6, 2023, 11:40 AM

„Rengiame skundą, taip“, – tvirtino M.Zabita.

Advokatas tikino, kad skundu LAT bus siekiama panaikinti išteisinimo.

„Prašysime panaikinti Apeliacinio teismo nuosprendį ir palikti pirmos instancijos teismo sprendimą“, – teigė pašnekovas.

ELTA primena, kad šių metų vasario 9 d. Apeliacinis teismas pakeitė pirmos instancijos teismo sprendimą dėl buvusio šio teismo teisėjo V.Bavėjano išteisinimo ir nutarė, kad jis yra kaltas dėl piktnaudžiavimo, jam skirta 19 tūkst. eurų dydžio bauda. Tuo metu eksteisėjo pažįstamas Valys Venslovas liko išteisintas.

Ši byla yra atskirta nuo platesnės vadinamosios teisėjų korupcijos bylos, kuri Kauno apygardos teisme buvo pradėta nagrinėti praėjusių metų gruodį.

2022 m. vasarį Šiaulių apygardos teismas buvo išteisinęs V.Bavėjaną ir jo pažįstamą V.Venslovą dėl piktnaudžiavimo ir prekybos poveikiu.

Bylos duomenimis, V.Bavėjanas ir jo vaikystės draugas V.Venslovas galėjo tartis, kaip galėtų duoti 10 tūkst. eurų dydžio kyšį Kauno apygardos teismo teisėjui, kad šis neteisėtai paveiktų kaltinamojo V.Venslovos bylą nagrinėjusį teisėją, siekiant švelnesnės bausmės skyrimo.

Šiaulių apygardos teismas, tąkart paskelbęs išteisinamąjį nuosprendį abiem kaltinamiesiems, akcentavo, kad įrodymai byloje surinkti neteisėtai. Generalinė prokuratūra apskundė šį Šiaulių apygardos teismo sprendimą. Kaip jau minėta, vasarį Apeliacinis teismas pakeitė Šiaulių apygardos teismo sprendimą ir priėmė apkaltinamąjį nuosprendį V.Bavėjano atžvilgiu.

2019 m., paskelbus apie didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl galimos teisėjų ir advokatų korupcijos, kuriame figūravo ir V.Bavėjanas, teisėjas iš Apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjo pareigų atleistas dėl teisėjo vardo pažeminimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.