Teismui perduota byla dėl nelegaliai gautų vakcinavimo įrašų bei disponavimo padirbtais pinigais

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras teismui perdavė bylą, kurioje kaunietis T.P. kaltinamas dėl 33 nusikalstamų veikų, susijusių su apgaule įgytais Covid-19 vakcinavimo dokumentais. Šis žmogus, kartu su I.S. kaltinamas ir dėl neteisėto disponavimo netikrais pinigais bei narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis.

Teismui nagrinės bylą dėl nelegaliai gautų vakcinavimo įrašų bei disponavimo padirbtais pinigais.<br>Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
Teismui nagrinės bylą dėl nelegaliai gautų vakcinavimo įrašų bei disponavimo padirbtais pinigais.<br>Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

May 16, 2023, 3:14 PM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, T.P. kaltinamas, jog žmonėms, nenorėjusiems skiepytis, tačiau norėjusiems įgyti Covid-19 vakcinaciją patvirtinančius dokumentus, jis surasdavo žmones, kurie už piniginį atlygį su jų tikrais, arba padirbtais, dokumentais vykdavo į vakcinavimo centrus įvairiuose Lietuvos miestuose. Vakcinavimo centruose žmonės pasiskiepydavo ir taip apgaulės būdu įgydavo vakcinacijos pažymėjimus.

T.P. kaltinamas įvykdęs 33 tokias nusikalstamas veikas.

I.S. kaltinama, jog ne mažiau kaip 7 kartus pati vyko į vakcinavimo centrus įvairiuose Lietuvos miestuose su kitų žmonių dokumentais, skiepijosi ir apgaulės būdu įgijo vakcinaciją patvirtinančius dokumentus.

Taip pat įtariama, kad 2021 m. spalio mėnesį kaltinamasis T.P. įgijo, laikė ir realizavo septyniolika netikrų 500 eurų nominalo kupiūrų. Bylos duomenimis, netikras kupiūras jam padėjo realizuoti kaltinamoji I.S., kuri nuo 2021 metų spalio iki 2022 metų sausio įvairiuose prekybos centruose realizavo dvylika netikrų 500 nominalo banknotų.

I.S. kaltinama, jog su netikromis kupiūromis pirkdavo įvairias nedidelės vertės prekes, o gavusi grąžą, ją atiduodavo bendrininkui. Vieną iš netikrų banknotų T.P. buvo perdavęs ir savo močiutei, kuri nieko nežinodama apie daroma nusikalstamą veiką parduotuvėje apsipirko su netikru banknotu, o grąžą vėliau taip pat atidavė kaltinamajam.

T.P. ir I.S. kaltinami ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis. Bylos duomenimis, 2022 m. balandžio mėnesį kaltinamasis įgijo 6,4 g heroino ir jį gabeno automobiliu.

Tą pačią dieną policijos pareigūnams stabdant jo automobilį, T.P. narkotinėmis medžiagomis bandė atsikratyti, išmesdamas jas pro langą, tačiau nesėkmingai, nes narkotines medžiagas rado ir paėmė policijos pareigūnai. I.S. kaltinama, jog neteisėtai įgijo ir laikė nedidelį kiekį psichotropinės medžiagos – amfetamino. Kratos metu kaltinamosios namuose pareigūnai rado keturis paketus su amfetaminu.

T.P. pareikšti kaltinimai dėl keturių Baudžiamojo kodekso straipsnių – melagingos informacijos pateikimo siekiant įgyti dokumentą (BK 304 str. 1 d.), dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu (BK 300 str. 2 d.), netikrų pinigų ar vertybinių popierių laikymo arba realizavimo (BK 213 str. 1 d.) bei dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (BK 259 str. 1 d.).

I.S. pareikšti kaltinimai dėl netikrų pinigų ar vertybinių popierių laikymo arba realizavimo (BK 213 str. 1 d.), melagingos informacijos pateikimo siekiant įgyti dokumentą (BK 304 str. 1 d.), bei dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (BK 259 str. 2 d.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.