Pareigūnai rado Alytuje iš klebono pavogtą elektrinį dviratį

Pareigūnų budrumas ir ne darbo valandomis padeda išaiškinti įvykdytas nusikalstamas veikas.

Rastas pavogtas elektrinis dviratis.<br>Alytaus apskrities VPK nuotr.
Rastas pavogtas elektrinis dviratis.<br>Alytaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-23 17:40

klebonas-isvydo-slykstaus-nusikaltimo-pedsakus-vaizdo-kameros-atskleide-tiesa-27427899"="">klebonas-isvydo-slykstaus-nusikaltimo-pedsakus-vaizdo-kameros-atskleide-tiesa-27427899"" target="_blank">Kaip rašė naujienų portalas lrytas.lt, birželio 18 d., sekmadienio rytą, bažnyčios klebonas, kad naktį į kleboniją buvo įsibrovęs vagis. Panašu, kad nusikaltėlis bandė lįsti ir į bažnyčią, tačiau jam nepavyko.

Alytaus apskrities VPK praneša, kad iš Alytaus Švč. Mergelės Marijos krikščionių pagalbos bažnyčios klebonijos patalpų buvo pavogtas elektrinis dviratis „ADO“ ir jo priedai.

Alytaus apskrities VPK Veiklos skyriaus vyresnysis tyrėjas Remigijus Tamoševičius, važiuodamas asmeniniais reikalais po darbo, pastebėjo šį išskirtinį baltos spalvos elektrinį dviratį vairuojantį žmogų, kuris sukėlė įtarimų. Ilgametę patirtį turintis tyrėjas nujautė, kad tai ir yra iš klebonijos dingusi transporto priemonė. Dviratininkui teko keisti maršrutą ir su jį sulaikiusiu pareigūnu keliauti į komisariatą, ten vyras prisipažino pirkęs šią transporto priemonę už labai patrauklią kainą.

Neilgai trukus, išaiškėjo ir dviratį pardavusio vyro tapatybė.

Policijos pareigūnams gerai žinomas 35-erių metų alytiškis, jau kartą, 2020 m., buvo įsilaužęs į šios bažnyčios patalpas, o nespėjus parduoti vogtų daiktų sučiuptas pareigūnų, bei teismo pripažintas kaltu.

Taip ir 45 metų nakvynės namų gyventojas, pirkęs dviratį ir į teisėsaugos akiratį ne kartą įkliuvęs 35 metų pardavėjas, nutaręs pasipelnyti iš vogtų daiktų prekybos, turės atsakyti už savo veiksmus.

Alytaus apskr. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės ir už tai gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.