Pas „Yaga Gathering“ žiūrovus policija vėl rado narkotikų

Varėnos policijos pareigūnai šeštadienį toliau kontroliavo jau 20 kartą organizuojamo festivalio „Yaga Gathering“ prieigas ir vėl pas žiūrovus aptiko kvaišalų.

 Pas festivalio lankytojus vėl rasta narkotikų.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Pas festivalio lankytojus vėl rasta narkotikų.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 16, 2023, 12:39 PM

Kaip pranešė Alytaus apskrities VPK, liepos 15 d. apie 18 val. 30 min. Varėnos r., Matuizų seniūnijoje, Kukiškių kaime, patikrinimui sustabdytas automobilis „Volkswagen Passat“, kurio vairuotojas (gim. 1983 m.), turėjo penkis maišelius su, įtariama, augalinės ir sintetinės kilmės narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Apie 20 val. 30 min. toje pačioje vietoje patikrinimui sustabdytas automobilis „Subaru Forester“, kurio vairuotojas (gim. 1986 m.), turėjo maišelį ir du plastikinius indelius su, įtariama augalinės kilmės narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Apie 21 val. 30 min. patikrinimui sustabdytas automobilis BMW X5, kurio keleivis (gim. 1990 m.) turėjo tris maišelius, su, įtariama, augalinės ir sintetinės kilmės narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Narkotinių medžiagų pas festivalio žiūrovus pareigūnai rado ir penktadienį.

Kaip lrytas.lt šeštadienį sakė Alytaus apskrities VPK atstovė Kristina Janulevičienė festivalio „Yaga Gathering“ prieigose patikrinimai surengti tiksliningai.

„Policijos pareigūnai žino, kad kvaišalai yra kasmetinė šio festivalio problema. Todėl ir buvo surengti specialūs patikrinimai“, – sakė Alytaus apskrities policijos atstovė.

Festivalio organizatoriai teigia, kad liepos 13–17 dienomis miškų apsuptoje ežero pakrantėje galima pasinerti į daugiasluoksnes meno formas, čia išvysti įvairiausius performansus, instaliacijas bei atrasti vaizdo ir muzikos vienybę.

Ketvirtadienį prasidėjusioje „Yaga Gathering“ lankytojai kviečiami aplankyti 4 muzikines erdves: „Valley“, „Pinegrove“, „Duskwood“ bei „LRT Opus“, kuriose skirtingos muzikos ritmai, gyvi pasirodymai, pokalbiai ir magiški naktiniai šokiai.

„Susirinkusių žmonių jusles dirgina instaliacijų gausa, performansai, šiuolaikinio šokio pasirodymai, o netikėtas patirtis garantuoja ir atradimų semtis kviečia veiklų bei paskaitų erdvės, pastarojoje plėtojamos aktualios temos nuo psichologijos iki dirbtinio intelekto, nuo natūralios medicinos, saugių lytinių santykių iki paskaitų narkotikų žalos mažinimo tema“, – skelbiama festivalio pristatyme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.