Po 16-mečio mirties Marijampolėje – žinios iš policijos: jau žino, iš kur ir kaip juos įsigijo paaugliai

Tragedija virtęs paauglių vakarėlis Marijampolėje sukrėtė ne tik Suvalkijos sostinę, bet ir visą Lietuvą. Pavartoję narkotikų du jaunuoliai atsidūrė ligoninėje, o vienas jų – 16-metis – mirė. Tragedija įvyko Beržų gatvėje esančiame bute, kur tuo metu suaugusiųjų nebuvo.

 R.Požėla paaiškino, kad tyrimas vyksta itin sparčiai.<br> lrytas.lt montažas.
 R.Požėla paaiškino, kad tyrimas vyksta itin sparčiai.<br> lrytas.lt montažas.
Renatas Požėla.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Renatas Požėla.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Renatas Požėla.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Renatas Požėla.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Renatas Požėla.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Renatas Požėla.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-09-28 17:43

„Šiai dienai galiu pasakyti, kad ikiteisminis tyrimas yra pakankamai pažengęs. Sportiniais terminais – karštas ikiteisminis tyrimas. Kiekvieną dieną gauname vis daugiau duomenų“, – laidoje „Delfi interviu“ kalbėjo vyriausiasis policijos komisaras Renatas Požėla.

Kaip jau anksčiau rašė portalas lrytas.lt, greitąją pagalbą į butą iškvietė mirusio vaikino draugai. Atvykę medikai konstatavo jo mirtį. Tačiau ši tragedija – ne vienintelė baisi žinia iš Beržų gatvės.

Kaip paaiškėjo, praėjus kelioms valandoms iš to paties buto į ligoninę pateko 17-metis, o dar po pusantros – 18-metis. Abu – dėl galimo apsinuodijimo narkotikais.

Policija neatskleidžia, koks ryšys siejo visus tris vaikinus – ar jie yra draugai, šeimos nariai, ar visi gyveno tame pačiame bute.

Lrytas.lt žiniomis, namuose tėvų tuo metu nebuvo. Manoma, jog vaikinai blogai pasijautė ne tuo pačiu metu, todėl medikai buvo kviečiami skirtingais laikotarpiais.

Tačiau policija pabrėžia – sparčiai aiškėja vis daugiau detalių.

„Negaliu detalizuoti dėl suprantamų priežasčių, tačiau galiu pasakyti, kad mes žinome narkotinių medžiagų kilmę, narkotinių medžiagų lokacijos vietą, kaip narkotinės priemonės pasiekė tuos jaunuolius, – „Delfi interviu“ sakė R.Požėla. – Darbas vykdomas, yra pajungtas Lietuvos kriminalinės policijos biuras su savo pajėgumais ir gebėjimais, nes ne visada mūsų teritorinės policijos įstaigos turi tokias galimybes, kokias turi kriminalinės policijos biuras. Bendradarbiaujama ir tikiu, kad ši byla teismine prasme bus perspektyvi. Deja, vaiko neprikelsime.“

Paklaustas, ar kvaišalų pardavimas, vėliau virtęs tragedija, gali būti traktuojamas kaip nužudymas, R.Požėla pabrėžė: „Visko gali būti. Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas nustatyti mirties priežasčiai. Vystant įtyrimą matome įvairius kitus dalykus, tad gali būti papildomi straipsniai, kvalifikacijos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.