Iš Totoriškių ežero išminuotojai ištraukė 6 pavojingas minas

Penktadienio pavakare kariuomenės išminuotojai iš Totoriškių ežero Trakuose ištraukė šešis pavojingus sprogmenis. Pirminiais duomenimis, ežere rastos Antrojo pasaulinio karo laikų minosvaidžio minos.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Mar 21, 2014, 7:06 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:32 AM

Pranešimo apie Totoriškių ežere rastus sprogmenys Trakų policija penktadienį sulaukė apie 15 val. 40 min. Skambinęs žmogus pareigūnams pranešė, kad Totoriškių ežere, ties V.Kudirkos g., maždaug 3 m nuo kranto jis vandenyje aptiko penkis daiktus panašius į sprogmenis.

Policija įvedė planą „Skydas“, į įvykio vietą atvyko ugniagesiai gelbėtojai, greitosios pagalbos medikai, buvo iškviesti išminuotojai.

Kariškiai patvirtino, kad ežere rasti sprogmenys. Tik ne penki, o šeši.

Pasak išminuotojų, ežere gulėjo trys 82 mm minosvaidžio minos ir trys 50 mm minosvaidžio minos. Kariškai teigia, kad jie kėlė realų pavojų.

Sprogmenys buvo ištraukti iš vandens ir saugiai sunaikinti.

Tiesiai iš Trakų išminuotojai išvyko į Širvintų r. Čia apie 16 val. 02 min. miške irgi buvo rastas senas sprogmuo. Tiesa, šis radinys buvo be sprogdiklio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.