„Oze“ užsidegė restoranas, prieš gaisrą ten sulaikytas kinas

Didelės Vilniaus ugniagesių, policijos ir medikų pajėgos ketvirtadienį nuskubėjo į prekybos centrą „Ozas“, kur, kaip pranešta, kilo gaisras. Paaiškėjo, kad gaisras kilo azijietiškų patiekalų restorano virtuvėje, dėl incidento visas prekybos centras evakuotas. Prieš pat gaisrą tame pačiame prekybos centre ir net tame pačiame restorane, kuriame kilo gaisras, sulaikytas Kinijos pilietis.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Jun 12, 2014, 4:05 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:18 PM

Pranešimas apie gaisrą prekybos centre „Ozas“ gautas apie 14 val. 52 min. Buvo pranešta, kad dega greičiausiai prekybos centro stogas, žmonės mato baltus dūmus.

Į įvykio vietą išsiųsti ugniagesiai, greitoji pagalba, policijos pareigūnai.

Kai prie prekybos centro atskubėjo pareigūnai, dūmai jau gana smarkiai sklido aplink pastatą.

Kaip lrytas.lt informavo įvykio liudininkai, gaisras greičiausiai galėjo kilti viename iš restoranų trečiame aukšte. Dėl incidento evakuoti žmonės.

„Prekybos centre buvo paskelbta evakuacija, ir visi pradėjo išeiti. Iš pradžių gal tai vyko kiek vangiai, bet kai lankytojai pastebėjo,kad lauk eina ir visos pardavėjos, irgi suskubo į lauką“, – lrytas.lt pasakojo įvykio liudininkai.

Pasak jų, prie prekybos centro suvažiavo daug ugniagesių automobilių, yra policija ir greitosios pagalbos medikai.

Prekybos centro darbuotojau susibūrė lauke ir laukia tolesnių nurodymų.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente lrytas.lt patvirtino, kad gaisras kilo azijietiškų patiekalų restorano „Devyni drakonai“ virtuvėje. Žmonės iš prekybos centro evakuoti.

Prie prekybos centro nusiųsti net aštuoni gaisriniai automobiliai – šešios autocisternos, autokopėčios ir štabo automobilis.

Pranešimų apie nukentėjusius žmones kol kas negauta.

Prekybos centre prieš gaisrą sulaikytas kinas

Įvykių centre buvę liudininkai lrytas.lt informavo, kad prieš pat gaisrą jų dėmesį patraukė karštas ginčas. Pasak mačiusiųjų konfliktą, ginčijosi du kinai.

Netrukus prekybos centre kilo gaisras, o vieną iš ginče dalyvavusių azijiečių išsivedė policijos pareigūnai. 

Vilniaus apskrities VPK atstovas Paulius Radvilavičius lrytas.lt iš pradžių teigė, kad sulaikytas azijietis greičiausiai nieko bendra su gaisru neturi. Esą Vilniaus policijos Migracijos valdybos pareigūnai rengė reidą ir sučiupo vieną nelegalą.

Vėliau policijos atstovas vis dėlto pripažino, kad užsieniečio vaidmuo šioje istorijoje dar tikslinamas.

Kinas sulaikytas tame pačiame restorane, kuriame kilo gaisras. Lrytas.lt duomenimis, pareigūnams tikrinant restoraną užsienietis nesugebėjo pateikti jokių jo statusą liudijančių dokumentų, dėl to jis ir buvo sulaikytas.

Policijos patruliams kiną virėją išvedant iš restorano, šis ant viryklės pastatė keptuvę su aliejumi ir atsuko dujas. Netrukus kilo gaisras.

„Ozo“ administracija apgailestauja dėl incidento

Prekybos centro „Ozas“ administracija išplatino pranešimą, kuriame apgailestaujama dėl įvykusio incidento. 

„Labai apgailestaujame dėl streso ir baimės, kurią teko išgyventi mūsų prekybos centro lankytojams, taip pat nuomininkų ir mūsų administracijos darbuotojams. Jau žinome, jog gaisras kilo viename iš trečiajame aukšte įsikūrusių restoranų. Laimei, dabartinėmis žiniomis, žmonės nenukentėjo. Šiuo momentu visas prekybos centras sėkmingai evakuotas – darbo dienomis vien darbuotojų centre būna iki 1 tūkst. 500“, – rašoma prekybos ir pramogų centro „Ozas“ direktorės Ingos Navickaitės pranešime.

Vėliau prekybos centro direktorė išplatino dar vieną pranešimą, kuriame informuoja, kad „Ozas“ pradės veikti dar ketvirtadienį.

„Planuojame, jog pirmame ir antrame prekybos centre įsikūrę nuomininkai duris atvers iki 18 val. Trečiasis prekybos centro aukštas, kuriame ir kilo gaisras, liks uždarytas – jame vyksta nuodugni patalpų apžiūra. Nepaisant išgąsčio ir kilusių nepatogumų, įvykis įrodė, jog mūsų prekybos centre įrengtos priešgaisrinės ir kitos specialiosios sistemos veikia efektyviai. Tik pradėjus kauptis dūmams, suveikė dūmų šalinimo sistema, tad dar šiandien prekybos centre apsilankysiančių pirkėjų netrikdys dūmų kvapas. Dėkoju priešgaisrinės ir kitų specialiųjų tarnybų darbuotojams, dirbusiems įvykio vietoje ir padėjusiems saugiai evakuoti žmones bei užtikrinti jų saugumą, taip pat – mūsų prekybos centro nuomininkams bei administracijos darbuotojams už išlaikytą rimtį ir susitelkimą“, - rašoma pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.