Gaisrą „Oze“ galėjo sukelti kinas virėjas?

Policija aiškinasi, ar prekybos ir pramogų centre „Ozas“ sulaikytas Kinijos pilietis gali būti atsakingas dėl kilusio gaisro. Per sulaikymą, prieš pat išvedant užsienietį iš prekybos centro, jis ant viryklės padėjo keptuvę su aliejumi ir atsuko dujas.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Jun 12, 2014, 5:37 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:14 PM

Kaip jau skelbėme, ketvirtadienį Vilniuje, prekybos ir pramogų centre „Ozas“ kilo gaisras, dėl kurio buvo evakuoti visi lankytojai ir darbuotojai. Į įvykio vietą atskubėjo gausios ugniagesių, policijos ir greitosios pagalbos medikų pajėgos.

Paaiškėjo, kad gaisras kilo trečiame pastato aukšte esančiame restorane „Devyni drakonai“. Žmonės per incidentą nenukentėjo.

Prieš pat gaisrą tame pačiame restorane policija sulaikė Kinijos pilietį. Paaiškėjus šiam faktui, policija oficialiai iš pradžių tvirtino, kad sulaikytas kinas nieko bendro su gaisru neturi. Tačiau vėliau patvirtino, kad pareigūnai vis dėlto pradėjo aiškintis jo vaidmenį incidente.

Redakcijos duomenimis, pareigūnams tikrinant restoraną, užsienietis nesugebėjo pateikti jokių jo statusą liudijančių dokumentų. Lrytas.lt šaltiniai tvirtina, kad net 40 minučių jis apskritai ignoravo pareigūnus.

„Jam buvo vienodai, kad pareigūnai nori patikrinti jo dokumentus, darbo leidimus, leidimus būti Lietuvoje. Jis visai nekreipė dėmesio į nieką, toliau gamino maistą“, - teigia šaltiniai.

Kai pareigūnams dėl tokio elgesio baigėsi kantrybė, buvo iškviesti policijos patruliai. Tik jiems atvykus, kinas pradėjo reaguoti. Jis buvo labai nepatenkintas patikrinimu ir vis muistėsi.

Buvo nuspręsta kiną sulaikyti ir pristatyti į Vilniaus apskrities VPK Migracijos valdybą.

Policijos patruliams kiną virėją išvedant iš restorano, šis ant viryklės pastatė keptuvę su aliejumi ir atsuko dujas. Vėliau pareigūnai tvirtino, kad vedamas iš prekybos centro, jis vis dairėsi atgal.

Netrukus kilo gaisras.

Policija jau pateikė nedidelę šių įvykių chronologiją. Pasak pareigūnų, policijos patruliai sulaikyti kino virėjo į „Ozą“ buvo iškviesti 14 val. 26 min. Ir jau 14 val. 52 min. ugniagesiai sulaukė pranešimo apie dūmus, virstančius iš prekybos centro. Dar po dviejų minučių apie gaisrą informuoti ir policijos pareigūnai.

Kai kinas jau buvo atvežtas į Migracijos valdybą, jo darbdaviai pagaliau teikėsi pareigūnams atvežti sulaikytojo dokumentus.

Kol kas dėl kilusio gaisro užsieniečiui pretenzijos oficialiai nėra reiškiamos. Tačiau pareigūnai tarp kitų tikrina ir versija, ar gaisras negalėjo kilti dėl be priežiūros ant viryklės paliktos keptuvės.

Tuo tarpu jau užgesinus gaisrą restorano darbuotojai ugniagesiams pateikė kiek kitokią įvykių versiją. Esą virėjas buvo labai greitai sulaikytas ir išvestas, jam net „nebuvo leista išjungti dujų“. Užsieniečio bendradarbės tvirtino, kad jos pačios dujų išjungti nemoka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.