Po gaisro „Oze“ kinui virėjui skirta simbolinė bauda

Kinas virėjas, kuris prieš pat gaisrą prekybos centre „Ozas“ buvo sulaikytas policijos ir pristatytas į Vilniaus apskrities VPK Migracijos valdybą, po apklausos, surašius protokolą ir paskyrus simbolinę baudą, paleistas namo.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Jun 13, 2014, 11:55 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:49 PM

Paaiškėjo, kad prekybos centre sulaikytas užsienietis turėjo tvarkingus dokumentus. Simbolinė bauda jam skirta už tai, kad Vilniuje kinas iki šiol gyveno nedeklaravęs gyvenamosios vietos.

Lrytas.lt jau skelbė, kad ketvirtadienį gaisras kilo prekybos ir pramogų centre „Ozas“, restorano „Devyni drakonai“ virtuvėje, kur dirbo prieš pat incidentą sulaikytas Kinijos pilietis.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad restorano ventiliacijos vamzdyje degė riebalai. Po apsaugos ir personalo perspėjimo visi prekybos centro darbuotojai ir lankytojai (apie 900 žmonių) išėjo iš pastato.

Evakuotų žmonių skaičius gali būti ne visai tikslus, nes dar ketvirtadienį prekybos ir pramogų centro „Ozas“ direktorė Inga Navickaitė teigė, jog darbo dienomis vien darbuotojų centre būna iki 1 tūkst. 500.

Per gaisrą apie 4 kvadratinius metrus stogo konstrukcijų, techninėje patalpoje apie 10 kvadratinių metrų ventiliacijos vamzdžių apšiltinimo medžiagos ir 10 kvadratinių metrų ventiliacijos vamzdžių apšiltinimo medžiagos virtuvėje.

Po incidento prekybos centras duris pirkėjams atvėrė dar tą pačią dieną.

Nepateikė dokumentų

Prieš pat gaisrą restorane „Devyni drakonai“, kuriame vėliau įsiplieskė ugnis, buvo sulaikytas Kinijos pilietis, virtuvėje dirbęs virėju. Jis sulaikytas per eilinį migracijos pareigūnų patikrinimą. Tikrinant restoraną, užsienietis nesugebėjo pateikti jokių jo statusą liudijančių dokumentų. Lrytas.lt šaltiniai ketvirtadienį tvirtino, kad jis net 40 minučių apskritai ignoravo pareigūnus.

„Jam buvo vienodai, kad pareigūnai nori patikrinti jo dokumentus, darbo leidimus, leidimus būti Lietuvoje. Jis visai nekreipė dėmesio į nieką, toliau gamino maistą“, - teigė šaltiniai.

Kai pareigūnams dėl tokio elgesio baigėsi kantrybė, buvo iškviesti policijos patruliai. Tik jiems atvykus, kinas pradėjo reaguoti. Jis buvo labai nepatenkintas patikrinimu ir vis muistėsi.

Buvo nuspręsta kiną sulaikyti ir pristatyti į Vilniaus apskrities VPK Migracijos valdybą.

Policijos patruliams kiną virėją išvedant iš restorano, šis ant viryklės pastatė keptuvę su aliejumi ir atsuko dujas. Vėliau pareigūnai tvirtino, kad vedamas iš prekybos centro, jis vis dairėsi atgal.

Netrukus kilo gaisras.

Restorano darbuotojai ugniagesiams vėliau pateikė kiek kitokią įvykių versiją. Esą virėjas buvo labai greitai sulaikytas ir išvestas, jam net „nebuvo leista išjungti dujų“. Užsieniečio bendradarbės tvirtino, kad jos pačios dujų išjungti nemoka.

Sulaikė ir vietnamietį

Dėl kilusio gaisro užsieniečiui pretenzijos oficialiai nebuvo pareikštos. Atvežtas į Migracijos valdybą, jis vis dėlto pateikė visus reikiamus dokumentus. Paaiškėjo, kad kinas turi leidimą gyventi ir dirbti Lietuvoje. Trūko tik gyvenamosios vietos deklaracijos.

Dėl to užsieniečiui surašytas protokolas ir skirta simbolinė bauda.

Paklaustas, kodėl jis negalėjo pateikti visų reikiamų dokumentų dar restorane, kinas teisinosi, kad jis nežino, kaip atrodo Lietuvos policininkai, dėl to nežinojo ir nesuprato, kad į jį kreipiasi pareigūnai.

Po apklausos Migracijos valdyboje užsienietis paleistas namo.

Tą pačią dieną tame pačiame prekybos centre pareigūnai buvo sulaikę ir Vietnamo pilietį, kuris irgi iš karto nesugebėjo pateikti visų reikiamų dokumentų.

Tuo tarpu gaisro aplinkybių tyrimas tęsiamas. Kinui policija dėl ant viryklės paliktos keptuvės kol kas jokių pretenzijų nereiškia, tačiau pabrėžia, kad „aiškinimasis dar vyksta“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.