Vilniuje iš PC „Ozas“ per klaidą buvo pradėti evakuoti žmonės

Ketvirtadienį po pietų dėl klaidingo signalizacijos suveikimo iš prekybos centro „Ozas“ buvo pradėti evakuoti žmonės. Netrukus paaiškėjo, kad aliarmas klaidingas, prekybos centras vėl atnaujino darbą.

Dėl klaidingai suveikusios pavojaus signalizacijos, iš prekybos centro „Ozas“ buvo pradėti evakuoti žmonės.<br>T.Žilinskaitės nuotr.
Dėl klaidingai suveikusios pavojaus signalizacijos, iš prekybos centro „Ozas“ buvo pradėti evakuoti žmonės.<br>T.Žilinskaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Aug 7, 2014, 2:24 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:58 AM

Ketvirtadienį po pietų prekybos centre „Ozas“ suveikė signalizacija, visi lankytojai ir darbuotojai paprašyti skubiai evakuotis. Netrukus aliarmas buvo atšauktas, visiems leista grįžti.

Ugniagesiai teigia, kad jie į prekybos centrą nebuvo kviesti. Tuo tarpu po skambučio bendruoju pagalbos telefonu 112, į prekybos centrą aiškintis situaciją nuvyko policijos patruliai.

Prekybos centro „Ozas“ techninės dalies vadovas Martynas Pūtys lrytas.lt žurnalistui sakė, kad žmonės pradėti evakuoti dėl klaidingo signalizacijos suveikimo.

„Buvo klaidingas suveikimas, kažkas nuspaudė mygtuką, automatiškai iš karto pasigirdo pranešimai. Tačiau paaiškėjo, kad jokio pavojaus nėra“, - lrytas.lt sakė M.Pūtys.

Pasak techninės dalies vadovo, sektorius, iš kurio pasigirdo pavojaus signalas, yra nustatytas.

„Mes įsitikinome, kad pavojus klaidingas. Sektorių, kur buvo nuspaustas mygtukas, mes jau nustatėme ir viską patikrinome. Tai buvo klaidingas suveikimas“, - tvirtino prekybos centro atstovas.

Jis kol kas sakė negalintis pasakyti, tai buvo techninis gedimas ir kas nors pavojaus mygtuką nuspaudė fiziškai.

„Žinote, juk kartais būną, kad ir žaidžia kas nors. Būna, kad netyčia. Dabar viską kaip tik ir aiškinamės“, - sakė M.Pūtys.

Po trumpo sąmyšio, prekybos centras tęsia darbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.