Širvintų rajone grybautojus paklaidino alkoholis

Kiekvienais metais, prasidėjus grybavimo sezonui, policijai padaugėja darbo – tenka ieškoti miškuose pasiklydusių grybautojų. Šie metai – ne išimtis, praneša Širvintų rajono policija.

Širvintų rajone grybautojus paklaidino alkoholis.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Širvintų rajone grybautojus paklaidino alkoholis.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 1, 2014, 12:44 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:41 PM

Kaip rašoma policijos pranešime, šeštadienį apie 22 val. 24 min. Bendrasis pagalbos centras gavo pranešimą, kad Širvintų rajono Musninkų seniūnijos miškuose pasiklydo du vyrai ir viena moteris.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Širvintų rajono policijos komisariato pareigūnai nedelsdami pradėjo, kaip buvo manoma, pasiklydusių grybautojų paieškos veiksmus. Paiešką iš dalies palengvino tai, kad paklydėliai turėjo veikiančius mobiliojo ryšio telefonus. Tik bėda – „grybautojai“ buvo truputį per daug pavartoję alkoholio, todėl jiems labai sunkiai sekėsi orientuotis aplinkoje ir nurodyti savo būvimo vietą.

Po penkias valandas trukusių paieškų, pareigūnams visą laiką bendraujant telefonu su paklydėliais, „grybautojams“ pavyko išeiti iš miško. Vienas iš „grybautojų“ jau sunkiai laikėsi ant kojų ir be draugų pagalbos negalėjo paeiti. Tik tokia jo būsena buvo ne nuo nuovargio, o nuo alkoholio.

Pasak paieškos veiksmus koordinavusio Vilniaus apskrities VPK Širvintų r. PK Viešosios policijos skyriaus viršininko Vlado Butkaus, pareigūnams šypsenas sukėlė surastų „grybautojų“ atsakymas į klausimą, kur grybai. Pasirodo, jie ne grybavo, o... žvejojo.

Policija pataria: eidami grybauti, visada pasiimkite mobiliojo ryšio telefoną, jei einate grybauti vienas, giminaičiams būtinai pasakykite, į kokį mišką išėjote, jei miške pasiklydote – nelaukite nakties ir pagalbos kreipkitės nedelsiant.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.