Po pirties žalio vairuotojo „Mercedes“ Trakuose įskriejo į medį

Iš pirties važiavęs jaunas vairuotojas Trakuose naktį iš penktadienio į šeštadienį nesuvaldė savo automobilio, nuskriejo nuo kelio ir rėžėsi į medį. Per incidentą nukentėjo pats vos kelių mėnesių vairavimo stažą turintis vairuotojas. Jį iš nuolaužų krūvos vadavo ugniagesiai.

Trakuose automobiliui „Mercedes Benz“ įsirėžus į medį nukentėjo vairuotojas.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Trakuose automobiliui „Mercedes Benz“ įsirėžus į medį nukentėjo vairuotojas.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

2014-11-08 00:31, atnaujinta 2018-01-22 00:52

Šiek tiek po vidurnakčio Trakuose, Vilniaus g., visai greta Trakų geležinkelio stoties, dideliu greičiu lėkęs nesuvaldytas automobilis „Mercedes Benz“ nuskriejo nuo kelio ir rėžėsi į medį. Slysdamas šonu automobilis į medį trenkėsi maždaug už 100 metrų nuo posūkio, kuriame mašina tapo nevaldoma. Stipriausias smūgis teko vairuotojo durelėms. Po avarijos sužalotas „Mercedes Benz“ vairuotojas liko įkalintas sumaitotoje mašinoje.

Kaip vėliau įvykio vietoje pasakojo automobilio keleivis, avarija įvyko dėl to, kad posūkyje mašiną pradėjo mėtyti. Nepatyręs vairuotojas automobilį bandė ištiesinti, tačiau „Mercedes Benz“ tik blaškėsi po kelią, pasisuko šonu ir nuslydo į medį.

„Kokiu „šimtuku“ važiavom. Sakiau, kad taip gali nutikti. Po avarijos draugas sąmonės neprarado. Aš jį kalbinau, jis su manim bendravo“, - pasakojo „Mercedes Benz“ keleivis.

Vaduoti užspausto vairuoto dviem automobiliais atskubėjo ugniagesiai. Jie išlaisvino nukentėjusį aštuoniolikmetį ir perdavė jį greitosios pagalbos medikams. Vaikinas išvežtas į ligoninę Vilniuje.

Kartu važiavęs vairuotojo bendraamžis sakė, kad jie važiavo į Lentvarį iš pirties, esančios netoli Aukštadvario. Esą draugai paprašė atvežti sulčių.

„Aš išgėriau šiek tiek, o vairuotojas - net nežinau. Nemačiau. Buvau pirtyje, o jis tuo metu kažkur salėje šoko. Mes abu iš Lentvario, todėl ten ir važiavome į visą parą veikiančią parduotuvę. Mano durelės po smūgio neatsidarė. Sustoję žmonės man padėjo išlipti pro galines dureles. Draugą ištraukė gelbėtojai“, - pasakojo per incidentą nenukentėjęs automobilio keleivis.

Pareigūnai netrukus išsiaiškino, kad automobilį vairavęs jaunuolis vairuotojo pažymėjimą gavo tik rugpjūčio mėnesį. Automobilis, kurį jis vairavo, pažymėtas žaliu klevo lapu.

„Greitis ir tik greitis buvo avarijos priežastis“, - iš karto po avarijos prasitarė policijos pareigūnai.

Ar vairuotojas nebuvo apsvaigęs nuo alkoholio, kol kas nežinoma. Tai turėtų paaiškėti ištyrus jo kraują.

Trakų policija pradėjo avarijos aplinkybių tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.