Dvi šeimas lydi prakeiksmas: neteko 4 vaikų

Į tvenkinį įskriejęs BMW 325, jame paskendę trys žmonės: 16-metis Simas ir 17-metis Šarūnas bei jų pažįstamas 43 metų Darius Stankūnas.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Mar 12, 2015, 6:19 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 4:07 PM

Vėlų praėjusio trečiadienio vakarą, apie 23 val. 18 min., Prienų rajone, Mažųjų Zariškių kaime, įvykusi tragedija sukrėtė vietos gyventojus.

Žmonės iki šiol negali atsigauti. Abiejų žuvusių vaikinų motinoms tai jau antroji netektis.

16-mečio Simo brolis 2013 metais savo valia pasitraukė iš gyvenimo. Jam tuo metu buvo 16 metų.

Tragiškai žuvusio 17-mečio Šarūno broliukas praėjusių metų birželį žuvo, kai važiuodamas dviračiu pateko po vilkiko ratais. Vaikui tuo metu buvo vos 13 metų.

„Dvi šeimos neteko keturių vaikų. Ar tai ne prakeiksmas?“ – svarstė sutikti vietos gyventojai.

Tragedijos vietoje žvakutės nedega

Kokioje aplinkoje gyvena jau keturių sūnų netekusios dvi šeimos? Kas nulėmė baisias tragedijas? Atsakymo į šiuos klausimus bandė ieškoti „Lietuvos ryto“ žurnalistai.

Nuvykus į tragedijos vietą, prie tvenkinio, kuriame trečiadienio vakarą tragiškai žuvo trys žmones, į akis krinta keista aplinkybė.

Toje vietoje duobėtas kaimo keliukas daro menką posūkį. Kokiu greičiu turėjo skrieti automobilis BMW, kad jo vairuotojas sugebėjo nesuvaldyti automobilio ir įlėkti į vandens telkinį?

Aišku viena   – greičio būta milžiniško. Tik vėliau paaiškėjo, jog prie iš vandens ištraukto automobilio vairo rastas 16-metis vairuotojo pažymėjimo negalėjo turėti, o kalbinti vietos gyventojai sakė neabejojantys, kad vairavęs nepilnametis buvo stipriai apgirtęs. Neblaivūs esą buvo ir kartu vykęs metais vyresnis jo kaimynas bei 42 metų alytiškis.

Tragedijos vietoje akis užkliūva už iškalbingos detalės. Prie vietos, kurioje užgeso trijų žmonių gyvybė, nėra nei degančios žvakutės, nei velioniams atminti padėtų gėlių. Čia voliojasi tik plastikinės automobilio detalės, vieno žuvusiųjų batas bei vienkartinės medikų pirštinės.

Regis, čia paskendo niekam nereikalingi žmonės, kurių artimiesiems ši tragiška netektis – nė motais.

Augo asocialioje aplinkoje

Vieta, kurioje gyveno du žuvę nepilnamečiai, pribloškia. Mažųjų Zariškių kaime stūksantys du erdvūs, kadaise tvirtai pastatyti namai priklauso Prienų savivaldybei, tik keli butai privatizuoti.

Namų langai išdaužyti, durys – be užraktų, o kiemas paverstas šiukšlynu. Keista, tačiau juose gyvena žmonės, net augina vaikus. Aplinka išduoda, jog apsileidimas ir polinkis į svaigiuosius gėrimus tapo jų pasirinktu gyvenimo būdu.

Pabeldus į buto, kuriame gyvena žuvusio 16-mečio motina, duris, pasigirsta užrakto spragtelėjimas. Durys užrakinamos iš vidaus.

Išsamus pasakojimas apie šią nelaimę penktadienio „Lietuvos ryte“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.