Dingusio studento paieška: tėvai turi vieną versiją

Ieškoti dingusio Kauno technologijos universiteto (KTU) studento 19 metų Martyno Tautvydo sutelktos gausios policijos pareigūnų pajėgos. Tačiau vaikino tėvai spėja, kad sūnaus dingimo priežasčių reikėtų ieškoti interneto platybėse.

Apie M.Tautvydo likimą nieko nežinoma nuo sausio 29-osios.
Apie M.Tautvydo likimą nieko nežinoma nuo sausio 29-osios.
Apie M.Tautvydo likimą nieko nežinoma nuo sausio 29-osios.<br>„Facebook“ nuotr.
Apie M.Tautvydo likimą nieko nežinoma nuo sausio 29-osios.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 9, 2016, 7:15 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 6:29 PM

M.Tautvydas keistomis aplinkybėmis dingo sausio 29-ąją apie vidurdienį. Balbieriškio miestelyje (Prienų r.) gyvenantis jaunuolis tėvams pasakė, kad važiuoja į Kauną. Vaikinas ketino sėsti į autobusą, kuris iš Balbieriškio išvyko 12 valandą 30 minučių.

Vis dėlto policijos pareigūnų apklausiamas šio autobuso vairuotojas neprisiminė, kad toks žmogus būtų įlipęs Balbieriškyje.

M.Tautvydo mobiliojo ryšio telefonas išjungtas. Išvykdamas studentas jokio pranešimo nepaliko, pastarojo pusmečio informacija iš jo kompiuterio ištrinta. Vėliau nustatyta, kad vaikinas daugiau kaip mėnesį išvis nesilankė universitete.

Jaunuolis kilęs iš gražios ir gerbiamos šeimos, abu jo tėvai – pedagogai. M.Tautvydas niekada tėvams nekėlė jokių rūpesčių. Ar jie patys turi paaiškinimą, kas atsitiko?

„Tikimės, kad Martynas išvykęs į užsienį“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė informatikos mokytoju dirbantis vaikino tėvas Žydrūnas Tautvydas. Jis tikino, kad prieš sūnaus dingimą namuose nebūta jokių konfliktų ar nesusipratimų. Niekada anksčiau jaunuolis nebuvo kur nors išvykęs nepranešęs apie tai artimiesiems.

Balbieriškyje kalbama, neva jis buvo įsitraukęs į religinės sektos veiklą. Ž.Tautvydas tokia versija netiki ir pateikė savąją.

„Sūnus tokiais dalykais neužsiiminėjo, tačiau galėjo pernelyg smarkiai įsitraukti į kompiuterinius žaidimus ir kažką sugalvojo su bendraminčiais“, – svarstė balbieriškietis.

Pasak jo, nuo sausio 29-osios Martynas jokia forma nebandė užmegzti ryšio ir apie jo likimą tėvų nepasiekia jokios žinios.

„Labai ramus ir taikus, uždaro būdo vaikinas, kuris visa galva buvo pasinėręs į kompiuterių pasaulį“, – apie M.Tautvydą kalbėjo bendraamžiai. Jis studijuoja multimediją KTU Informatikos fakultete.

Prienų rajono policijos komisariato viršininkas Dainius Janavičius tikino, kad į vaikino paiešką sutelktos gausios pajėgos, tačiau šįkart ieškant dingusiojo susidurta su nenumatytomis kliūtimis.

„Labai sunku ieškoti žmogaus, kurio gyvenime kompiuteris užėmė 99 procentus laiko. Pareigūnams reikia perprasti tokio žmogaus mąstymo ypatumus“, – kalbėjo komisariato vadovas. Prienų rajono policijos pareigūnams teko konsultuotis su psichologais iš Policijos departamento.

Darbą apsunkino aplinkybė, kad net tėvai negalėjo atsakyti į kai kuriuos policijos pareigūnų klausimus apie M.Tautvydą. Jaunuolis neturėjo nei labai artimų draugų, nei merginos.

„Dirbame labai aktyviai, tačiau negalime pasigirti naujienų gausa“, – neslėpė komisariato viršininkas D.Janavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.