Pasieniečiai pagelbėjo senjorų porai – miške pasiklydusį grybautoją surado per pusvalandį

Toks įvykis nutiko antradienį Dainavos girioje (Druskininkų sav.), netoli Ratnyčėlės ir Ratnyčios santakos. VSAT pareigūnai operatyviai sureagavo į sunerimusios moters prašymą.

Pasieniečiai padėjo surasti miške pasiklydusį vyrą.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Pasieniečiai padėjo surasti miške pasiklydusį vyrą.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Jul 26, 2023, 8:38 PM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), vėlyvą antradienio rytą suskambo VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų užkardos budėtojo telefonas. Skambino susijaudinusi moteris – prašė pasieniečių pagalbos. Paaiškino, kad tąryt dviese su sugyventiniu automobiliu „Reno Scenic“ išvažiavo grybauti į mišką Jaskonių kaimo, esančio už 6 km į pietryčius nuo Druskininkų, apylinkėse. Septintą dešimtį bebaigiantis jos gyvenimo draugas, matyt, pasiklydęs, į sutartą vietą neatėjęs, o telefoną paliko namie. Moteris nuogąstavo, kad jam kas bloga nebūtų nutikę, mat vyras turįs sveikatos bėdų.

Užkardos budėtojas susisiekė su nurodytoje vietovėje dirbusia pasienio sargyba, nurodė apytiksles grybautojų koordinates. Nė pusvalandžiui nuo pagalbos skambučio neprabėgus du VSAT pareigūnai paklydėlį surado gyvą ir sveiką.

Pasieniečiams skambinusi moteris žinojo užkardos budėtojo telefono numerį. Mat neseniai grybaujanti ir uogaujanti pora buvo įrašyta į VSAT sudaromą sąrašą žmonių, turinčių teisę būti valstybės sienos apsaugos zonoje.

Su panašiais atvejais, kai tenka ieškoti pasiklydusių ar dingusių žmonių, pasieniečiai susiduria nuolat. Varėnos pasienio rinktinės užkardos veikia itin miškinguose šalies regionuose. Atėjus vasarai, prasidėjus grybų ir uogų sezonui, tokių prašymų gerokai padaugėja. Tiesa, dažniausiai jie gaunami ne tiesiogiai, o ateina per policijos komisariatų budėtojus. Paprastai bėdoje atsidūrę žmonės arba jų artimieji skambina bendruoju pagalbos telefonu, tačiau tuomet procesas, paieškos pradžia užtrunka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.