Dėl pusiaukelės namų Domeikavoje priimti sprendimai gyventojų saugumui užtikrinti

Prieš pirmųjų nuteistųjų apgyvendinimą Domeikavoje Lietuvos kalėjimų tarnyba priėmė naujus sprendimus vietos gyventojų saugumui užtikrinti.

Evelina Dobrovolska<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Evelina Dobrovolska<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Evelina Dobrovolska<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Evelina Dobrovolska<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-12-14 19:02

Skelbiama, kad nuspręsta, jog pirmuosius šešis mėnesius šiuose Kauno kalėjimo pusiaukelės namuose gyventojų skaičius neviršys 10, o čia gyvenantiems nuteistiesiems bus dedamos elektroninės apykojės.

Pakeistuose teisės aktuose taip pat numatyta, kad į pusiaukelės namus nebus perkeliami už smurtinius bei seksualinius nusikaltimus nuteisti asmenys, taip pat padariusieji nusikaltimus prieš nepilnametį asmenį. Taip pat sustiprintas pusiaukelės namų aplinkos ir išėjimų stebėjimas vaizdo kameromis.

Dar anksčiau buvo nuspręsta atsisakyti planų šalia pusiaukelės namų įkurdinti Lietuvos probacijos tarnybos padalinį, kuriame lankytųsi lygtinai paleisti asmenys. Atsilaisvinusias patalpas pasiūlyta panaudoti bendruomenės reikmėms, įsileisti į jas nevyriausybines organizacijas.

Priėmus minėtus sprendimus, pirmieji nuteistieji pusiaukelės namuose apsigyvens jau šią savaitę.

ELTA primena, kad lapkričio viduryje pranešta apie planus statyti pusiaukelės namus Kauno rajone, Domeikavoje. Tame pačiame pastate turėjo įsikurti ir Kauno apskrities probacijos tarnybos pareigūnai.

Tačiau tokiu sprendimu piktinosi vietos bendruomenė bei rajono savivaldybė. Nepritariantieji projektui sakė, kad apie kaimynystėje apsigyvensiančius nuteistuosius iš anksto informuoti nebuvo.

Taip pat nerimauta dėl saugios aplinkos užtikrinimo, kadangi šalia būsimų pusiaukelės namų yra progimnazija bei vaikų darželis.

Dėl šios priežasties, teisingumo ministrės Ewelinos Dobrowolskos teigimu, Domeikavoje būtų specializuoti pusiaukelės namus, į kuriuos negalės būti įkelti nuteistieji, kurie padarė smurtinio, seksualinio pobūdžio nusikalstamas veikas, nusikaltimą prieš nepilnamečius vaikus įvykdę nuteistieji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.