Tikslas – vėl nusilenkti mokytojui: siūlykite ir rinkite šauniausią mokytoją Lietuvoje

Nėra kito specialisto, kuris taip lemtų ir prisidėtų prie kiekvienos asmenybės gyvenimo krypties. Tai – mokytojas. Ant jo pečių gula atsakomybė ne tiktai išmokyti vaiką skaityti ir rašyti, bet ir būti žmogumi.

Mokytoja, mokiniai. <br>123rf nuotr.
Mokytoja, mokiniai. <br>123rf nuotr.
„Mokytojos darbas yra mano gyvenimo būdas“, – sakė Šauniausio mokytojo rinkimus pernai laimėjusi panevėžietė mokytoja S.Marcinkevičienė.
„Mokytojos darbas yra mano gyvenimo būdas“, – sakė Šauniausio mokytojo rinkimus pernai laimėjusi panevėžietė mokytoja S.Marcinkevičienė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 12, 2021, 3:59 PM, atnaujinta Sep 16, 2021, 5:53 PM

Į mokyklą vaiką palydėję tėvai tikisi namo parsivesti žmogų, žinantį, ko ir kaip norės pasiekti gyvenime.

Būti draugu ir pavyzdžiu vaikams, iniciatyviu bendruomenės nariu, talentingus mokinius išugdžiusiu pedagogu – viso to tikimasi iš vieno žmogaus – mokytojo.

Ar tai profesija, verta milijono? Taip, mokytojas vertas milijono. Tačiau kol kas jis gauna tik milijoną dėkingumu spindinčių akių.

Pastarieji metai buvo iššūkių metai.

Pandemija privertė susitelkti, išmokti ir kitus išmokyti, kaip reaguoti į iššūkius, kaip juos priimti.

O kur dar likę anksčiau minėti reikalavimai, kuriuos, tikimasi, mokytojas išpildys.

Šie mokslo metai atokvėpio nežada: šešėlyje toliau šmėžuoja pandemija ir grįžimas prie nuotolinio mokymosi, o viltys dėl geresnių sąlygų parlamentinėms partijoms susitarus dėl švietimo politikos – trapios lyg muilo burbulai.

Mokytojus nuolat lydi vertinimai ir užbrėžtos kartelės.

O jas pasiekęs ar jau taps geriausias? Ar bus geriausias padėjęs pelnyti medalį? O gal išmokęs apie pagarbą žmogui?

Kas yra geriausias mokytojas?

Vieni pasakys, kad tas, kuris išugdė aukščiausius įvertinimus pelniusius, o kiti – kad tapęs asmenybės pavyzdžiu. O kas jums?

Šauniausios mokytojos titulą 2019 metais iškovojusi Vilniaus „Ąžuolyno“ progimnazijos pradinių klasių mokytojai-sis-titulas-nuolat-primena-pedagogo-darbas-geriausias-pasaulyje-20578423"="">mokytojai-sis-titulas-nuolat-primena-pedagogo-darbas-geriausias-pasaulyje-20578423"" target="_blank">mokytoja Gertrūda Bagdonienė (36 m.) įsitikinusi, kad sėkmė aplanko tuos, kurie savo darbą myli iš visos širdies: „Mokytojas – tai žmogus, kuris išaugina sparnus kitam.

Tikiuosi, kad mano požiūris niekada ir nesikeis.

Aš įsitikinusi, kad visi mokytojai yra šaunūs, jei jau pasirinko šią profesiją. Tiesiog žmonės, kurie neturi jokio noro dirbti su vaikais, tikrai šios specialybės nesirinks.“

Trečius metus iš eilės naujienų portalas lrytas.lt rengia Šauniausio Lietuvos mokytojo rinkimus, kuriuose kviečia registruoti mokytojus iš bet kurios šalies mokyklos ir parodyti jiems pagarbą, įteikti geriausią dovaną – padėką bei suteikti progą laimėti vertingus prizus.

Siūlyti kandidatus ir balsuoti portalo lrytas.lt rinkimuose už šauniausius mokytojus galima iki spalio 5 dienos. 

Pedagogų Lietuvoje vis mažėja

2020–2021 mokslo metų Lietuvoje pradžioje buvo 977 bendrojo ugdymo mokyklos, jose dirbo 27 956 mokytojai. Per ketverius metus pedagogų šalyje sumažėjo 4 tūkstančiais.

Pedagogų bendruomenė ne tik traukiasi, bet ir sparčiai sensta: Lietuvoje ypač mažai jaunų, iki 30 metų, mokytojų. Mūsų šalyje jie sudaro tik 3 proc., o gerokai daugiau nei pusė mokytojų yra vyresni kaip 50 metų – jie sudaro 57 proc.

Mokytojų vidutinis mėnesinis atlyginimas 2020 metų ketvirtąjį ketvirtį buvo 1135 eurai į rankas.

Vilniaus miesto savivaldybė švietimo sektoriaus darbuotojams nuo spalio mėnesio dovanoja metinius viešojo transporto bilietus, kurių vertė – 5 mln. eurų.

Jūsų mokytojas dėl savo išskirtinumo, talento ar įkvepiančio skatinimo mokytis yra mylimas visos mokyklos? O gal pažįstate mokytoją, kuris pasižymi nepaprastu kūrybiškumu bei aktyvumu visoje mokyklos bendruomenėje? Pasiūlykite ir išrinkite jį šauniausiu Lietuvos mokytoju!

Kaip dalyvauti šauniausio Lietuvos mokytojo rinkimuose? Įkelkite jo nuotrauką į specialų projekto polapį, užpildykite registracijos laukelius ir kasdien balsuokite. O vėliau, visa mokykla galės didžiuotis mokytoju, iškovojusiu garbingą titulą.

Dalyvauti konkurse šiemet skatina ir didžiulis prizinis fondas, kuris atiteks laimėtojams, surinkusiems daugiausiai lrytas.lt lankytojų simpatijų. Konkurso organizatorius – naujienų portalas lrytas.lt su trimis, daugiausiai balsų surinkusiais mokytojais paruoš interviu ir publikuos juos portale.

Laimėtojų trejetas bus apdovanotas vertingais rėmėjų prizais: „Benu“ įsteigtomis LIVSANE imuniteto stiprinimo ampulėmis bei „Antėja“ įsteigtais MIDI profilaktiniais sveikatos tyrimais. Dviem, daugiausiai simpatijų surinkusiems mokytojams, atiteks „Lenovo ThinkPad“ verslo klasės kompiuteriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.