Priekabiavimu įtariamas KTU gimnazijos mokytojas atleistas iš darbo: rėmėsi 10-ies metų liudijimais

Už šiurkštų elgesį su moksleiviais iš darbo atleistas Kauno technologijos universiteto gimnazijos (KTUG) mokytojas. Kaip pranešė KTU atstovai, vidinis tyrimas dėl pedagogo elgesio jau baigtas, bus kreipiamasi į teisėsaugą.

KTU gimnazija<br>M.Patašiaus nuotr.
KTU gimnazija<br>M.Patašiaus nuotr.
KTU gimnazija<br>M.Pata
KTU gimnazija<br>M.Pata
Mokykla<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 7, 2022, 10:49 AM, atnaujinta Oct 7, 2022, 11:24 AM

Mokytojas įtariamas tuo, jog priekabiavo prie savo moksleivių, demonstravo nederamą elgesį.

Kauno technologijos universiteto atstovas Mantas Lapinskas patvirtino, jog vidinės komisijos, kuri buvo sudaryta tirti vieno Kauno technologijos universiteto gimnazijos mokytojo elgesį, tyrimas yra baigtas.

Mokytojas už šiurkštų drausmės pažeidimą yra atleistas iš užimamų pareigų, o liudijimai apie jį siekia net 10-ies metų laikotarpį.

„Visa surinkta medžiaga įpareigojo komisiją kreiptis į teisėsaugos instituciją, Kauno miesto policiją, kuri spręs dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo. Svarbu pabrėžti, kad komisija rėmėsi neanoniminiais ir anoniminiais skundais bei liudijimais, kurie apima laikotarpį nuo kelių pastarųjų mėnesių iki daugiau nei 10-ies metų.

Suprantame, kad ši tema yra labai jautri, tačiau raginame visų šalies mokyklų vaikus, jų tėvus, darbuotojus, kurie susiduria su neetišku elgesiu ar yra nukentėję – netylėti ir kreiptis tiek į savo mokyklos vadovus, tiek į teisėsaugos institucijas“, – rašė KTU atstovas.

KTUG direktorius Tomas Kivaras portalui lrytas.lt penktadienį teigė, kad ši situacija gimnazijai tikrai nėra lengva.

„Komisija surinktą medžiagą perdavė policijai. Manau, kad visi natūraliai yra šoko būsenoje. Susilaikysime nuo vertinimų, bet tai nėra lengva situacija nei žmogui, nei gimnazijos bendruomenei“, – sakė mokyklos vadovas.

Portalas lrytas.lt anksčiau skelbė, jog KTU gimnazijos moksleiviai prabilo apie patirtą seksualinį priekabiavimą iš vieno savo mokytojo. Pažymima, kad pedagogas kvietėsi merginas į savo namus, pasakojo joms apie seksą, ragino apie savo patirtis išsipasakoti ir pačioms.

„Jis pasikvietė dvi jo mokines į kavinę. Po to ten tik atvykus šovė tokį: „Aš žinau, kodėl jūs mane pasikvietėt (nors jis pats kvietė). Jūs norite pakalbėti apie seksą“.

Tai jis pradėjo kalbėti, jog joms prasidėjo kitimai, pasakojo apie savo experiencus, kaip jis žaidė su savo žirgeliu, pasakojo praeitų moksleivių patirtis, prašė jų išsipasakoti. Nu ir ten ilgokai gana nuo jų neatlipo“, – rašoma anoniminiame laiške.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.