Incidentas mokykloje Kaune: išrikiavusi pradinukus, mokytoja jiems subadė rankas Pedagogė nuo pareigų nušalinta

Vieną iš Kauno mokyklų sukrėtė neeilinis incidentas – teigiama, kad nedrausmingų vaikų neapsikentusi pradinukus mokanti muzikos mokytoja juos išrikiavo ir sužalojo jų rankas pieštukais. Kauno Veršvų gimnazijos vadovas patikino, kad pedagogė nuo pareigų nušalinta, vyksta vidinis tyrimas.

Mokykla<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
 Verkiantis vaikas<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Verkiantis vaikas<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
 Mokykla<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Mokykla<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 10, 2022, 1:53 PM, atnaujinta Oct 10, 2022, 9:39 PM

Įtariama, kad skriaudė beveik visus mokinius

Kaip pirmadienį rašė portalas kauno.diena.lt, redakciją pasiekė Veršvų gimnazijos, Romainių pradinės mokyklos tėvų skundas – teigiama, jog šioje ugdymo įstaigoje dirbanti muzikos mokytoja sužalojo vienos klasės vaikų rankas. Pasak tėvų, nedrausmingo vaikų elgesio esą neapsikentusi pedagogė nuskriaudė beveik visus klasėje buvusius pradinukus.

Kaip portalui pasakojo vieno iš šios klasės moksleivių mama, muzikos mokytoja iš kabineto išleido tik du pradinukus, o kitus 19 nusprendė nubausti. Vaikai buvo išrikiuoti, o netrukus mokytoja jiems ėmė durstyti pieštuku į delnus.

Mama aiškino, kad pieštukus mokytoja nudrožė ir nusmailino vaikų akivaizdoje, o kiekvienam moksleiviui į delnus bedė po penkis kartus. Pažymima, kad sužalotus delnus po pamokų tėvams parodė patys vaikai, kai kurie iš jų net bijojo grįžti į mokyklą.

Mokytoja nušalinta nuo darbo

Savo ruožtu Kauno Veršvų gimnazijos vadovas Žilvinas Damijonaitis portalui lrytas.lt patvirtino, kad tokie incidentai iš tiesų buvo užfiksuoti, o pati pedagogė mokykloje kol kas nebedirba.

„Įvykis yra, jis tiriamas, yra sukurta darbo grupė, kuri dirba šiuo klausimu. Mokytoja yra nušalinta nuo darbo“, – pažymėjo Ž.Damijonaitis.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad galimos smurto apraiškos fiksuotos tik vienoje mokinių klasėje.

Paklaustas, ar pati mokytoja yra linkusi pripažinti savo kaltę, Kauno Veršvų gimnazijos direktorius teigė, kad išvadas daryti dar per anksti, tačiau įvykis bus ištirtas nuodugniai.

„Nenorėčiau komentuoti, nes su darbo komisija aš tikrai susitikinėju, mes renkame medžiagą, yra informuotos ir Vaiko teisės. Tikrai kalbame ir žiūrime. Kai tyrimas bus atliktas, turėsime platesnį vaizdą“, – portalui lrytas.lt nurodė Ž.Damijonaitis.

Apie smurto mokyklose apraiškas pastarosiomis savaitėmis girdėta ir daugiau. Portalas lrytas.lt jau rašė mokykla-bejege-24723425"="">mokykla-bejege-24723425"" target="_blank">apie situaciją Smalininkų miestelyje, kuriame, kaip teigiama, nedidelė grupelė vaikų globos namų auklėtinių savo agresyviais veiksmais kelia pavojų ne tik bendraamžiams, bet net ir mokytojams.

Bendruomenė skundėsi, kad iš jaunuolių patiriamas fizinis ir psichologinis smurtas, į mokyklą nuolat kviečiami policijos pareigūnai, o tėvai bijo savo vaikus leisti į mokyklą.

Kauno technologijos universiteto gimnazijoje (KTUG) pranešta apie tai, kad ilgametis mokytojas ne vienerius metus galimai priekabiavo prie moksleivių, kvietėsi merginas ir į savo namus. Mokytojas iš darbo jau atleistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?