Policija pradėjo tyrimą dėl pieštuku vaikus Kaune badžiusios mokytojos

Dėl Kauno Veršvų gimnazijos muzikos mokytojos, kuri įtariama pieštuku subadžiusi savo mokinių rankas, policija jau pradėjo ikiteisminį tyrimą. Tai portalui lrytas.lt antradienį patvirtino Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Reda Zarauskienė.

Mokykla<br>123rf asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>123rf asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Policija<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Policija<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 11, 2022, 11:53 AM, atnaujinta Oct 11, 2022, 7:21 PM

Kaip teigė Kauno VPK atstovė, pirmadienį buvo gautas pranešimas, kad Kaune esančioje vienoje iš ugdymo įstaigų 23-ejų metų moteris galimai pakėlė ranką prieš nepilnamečius. Policija dėl jo jau pradėjo ikiteisminį tyrimą.

„Šiuo metu mūsų komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal BK 140 straipsnio 3 dalį – dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Už tai gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų“, – tvirtino R.Zarauskienė.

Kaip antradienį skelbė LNK Žinios, mokytoja pati pasiprašė būti atleista iš darbo, ugdymo įstaigoje ji nebedirbs.

Portalas lrytas.lt primena, jog Veršvų gimnazijoje, Romainių pradinėje mokykloje dirbanti muzikos mokytoja galimai sužalojo vienos klasės vaikų rankas. Pasak pradinukų tėvų, nedrausmingo vaikų elgesio esą neapsikentusi pedagogė nuskriaudė beveik visus klasėje buvusius mokinius.

Kaip pasakojo vieno iš šios klasės moksleivių mama, muzikos mokytoja iš kabineto išleido tik du pradinukus, o kitus 19 nusprendė nubausti. Vaikai buvo išrikiuoti, o netrukus mokytoja jiems ėmė durstyti pieštuku į delnus.

Mama aiškino, kad pieštukus mokytoja nudrožė ir nusmailino vaikų akivaizdoje, o kiekvienam moksleiviui į delnus bedė po penkis kartus. Pažymima, kad sužalotus delnus po pamokų tėvams parodė patys vaikai, kai kurie iš jų net bijojo grįžti į mokyklą.

Savo ruožtu Kauno Veršvų gimnazijos vadovas Žilvinas Damijonaitis patvirtino, kad tokie incidentai iš tiesų buvo užfiksuoti, o pati pedagogė nuo pareigų šiuo metu yra nušalinta.

„Įvykis yra, jis tiriamas, yra sukurta darbo grupė, kuri dirba šiuo klausimu. Mokytoja yra nušalinta nuo darbo“, – pažymėjo Ž.Damijonaitis.

Paklaustas, ar pati mokytoja yra linkusi pripažinti savo kaltę, Kauno Veršvų gimnazijos direktorius teigė, kad išvadas daryti dar per anksti, tačiau įvykis bus ištirtas nuodugniai.

„Nenorėčiau komentuoti, nes su darbo komisija aš tikrai susitikinėju, mes renkame medžiagą, yra informuotos ir Vaiko teisės. Tikrai kalbame ir žiūrime. Kai tyrimas bus atliktas, turėsime platesnį vaizdą“, – portalui lrytas.lt nurodė Ž.Damijonaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.