Sūloma mokiniams įvesti naują prievolę

Siekiant užtikrinti mokyklų saugumą ir moksleivių sveikatą, Seimo opozicinės Darbo partijos frakcijos nariai siūlo įstatyme numatyti prievolę mokiniui parodyti savo asmeninius daiktus, kad mokyklos darbuotojai ar policijos pareigūnai galėtų įsitikinti, jog juose nėra draudžiamų dalykų.

Mokykla<br>T.Bauro nuotr.
Mokykla<br>T.Bauro nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla<br>T.Bauro nuotr.
Mokykla<br>T.Bauro nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Jadvyga Bieliavska

Jun 26, 2023, 10:59 AM, atnaujinta Jun 26, 2023, 11:24 AM

Pirmadienį tokį pasiūlymą Švietimo įstatymo pataisoms įregistravo Seimo vicepirmininkas Andrius Mazuronis, Seimo narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė ir Darbo partijos frakcijos seniūnas Viktoras Fiodorovas.

Jeigu Seimas pritartų, Švietimo įstatyme būtų numatyta, kad „mokinys, Mokyklos vidaus tvarkos taisyklėse nustatyta tvarka arba policijos pareigūnui pareikalavus, privalo parodyti asmeninius daiktus, siekiant patikrinti, ar į mokyklą neįnešamos draudžiamos medžiagos, gaminiai ir kiti reikmenys.“

Iniciatyva leisti ugdymo įstaigoms vykdyti mokinių daiktų patikrinimą be tėvų sutikimo atsirado mokyklose daugėjant moksleivių, rūkančių elektronines cigaretes.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento (NTAKD) specialistai pastebi, kad per pastaruosius ketverius metus sumažėjo mokinių, rūkančių įprastas cigaretes, ir žymiai padaugėjo vartojančiųjų elektronines cigaretes.

Kaip ELTA jau skelbė, birželio pradžioje atlikto vaikų sveikatos ir gyvensenos tyrimo duomenimis, kas dešimtas Lietuvos mokinys kasdien vartoja tabako gaminius.

Nors įprastas cigaretes naujai mėginančių rūkyti mažėja, elektronines cigaretes rūko 1/5 šalies moksleivių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.