A. Mazuronis: nėra prasmės trauktis iš susitarimo dėl švietimo, nes jis nebegalioja

Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis sako, kad jo vadovaujama politinė jėga nemato tikslo trauktis iš nacionalinio susitarimo dėl švietimo. Parlamentaras pažymi, kad susitarimas nebebus įvykdytas, todėl jis apskritai nebegalioja.

A. Mazuronis.<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
A. Mazuronis.<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2023, 10:12 AM

„Susitarimas yra negaliojantis dėl to, kad valdantieji neįgyvendina jų nuostatų. Ir pasitraukti iš negaliojančio dokumento tiesiog nėra prasmės, nes neegzistuoja toks dokumentas ir nuostatos, kurios jame įtvirtintos – jų nėra laikomasi“, – „Žinių radijui“ penktadienį sakė A. Mazuronis.

Seimo narys taip pat pažymėjo, kad mokytojų profsąjungos jiems rūpimais klausimais į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją (ŠMSM) kreipėsi dar prieš keletą metų. Pasak jo, valdantieji dabar apsimeta, kad pedagogų nepasitenkinimas atsirado staiga.

„Labai gaila, kad ministerijos ir Vyriausybės pozicija šiandien yra kaip iškritusių iš dangaus – atrodo iki tol nieko apie tai nematė, nieko nežinojo, negirdėjo, ypatingai (perspėjimų – ELTA) dėl atlyginimo nuostatų“, – teigė Seimo narys.

„Akivaizdu, kad buvo ne taip. (…) Tiesiog tai buvo kvailoka ar naivoka viltis tikėtis, kad kažkaip viskas praeis“, – sakė A. Mazuronis.

ELTA primena, kad rugsėjį iš nacionalinio politinių partijų susitarimo dėl švietimo pasitraukė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS).

Darbo partija apie svarstomą pasitraukimą iš švietimo susitarimo užsiminė dar rugpjūčio pabaigoje, tačiau tokio sprendimo nepriėmė.

2021-aisiais šešios nacionalinės politinės partijos pasirašė nacionalinį susitarimą dėl Lietuvos švietimo politikos.Susitarime kalbama apie būtinybę sudaryti lygias galimybes ir užtikrinti lygiavertes sąlygas visiems siekti kokybiško išsilavinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.