Kaune geriausiems pedagogams įteiktos premijos

Ketvirtadienį, Tarptautinę mokytojų dieną, premjerė Ingrida Šimonytė bei švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas įteikė Metų mokytojo, lituanistinio švietimo mokytojo (dėstytojo) ir Meilės Lukšienės premijas, nurodoma pranešime žiniasklaidai.

Įteiktos Metų mokytojo, Meilės Lukšienės ir lituanistinio švietimo mokytojo premijos.<br>Martyno Plepio nuotr.
Įteiktos Metų mokytojo, Meilės Lukšienės ir lituanistinio švietimo mokytojo premijos.<br>Martyno Plepio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2023, 10:44 PM

„Čia susirinkusieji, pelnytai įvertinti Lietuvos mokytojai, darote daugybę nuostabių darbų, su kuriais turėjau progą susipažinti, jie leidžia didžiuotis ir už juos esu Jums labai dėkinga“, – į Kaune susirinkusius pedagogus kreipėsi I. Šimonytė.

Pasak švietimo, mokslo ir sporto ministro, kiekvienas mokytojas yra ypatingas, o premija įpareigoja dalytis savo žiniomis ne tik su mokiniais, bet ir su kolegomis.

„Šiandien apdovanojome pedagogus, kuriuos pastebėjo ir išskyrė pačios bendruomenės – už jų aktyvumą, inovacijas, už atidumą kiekvienam vaikui. Geriausias mokytojas tas, kuris geriausias savo mokiniams, kuris padeda jiems augti, eiti pirmyn, išgyventi nesėkmes“, – sakė G. Jakštas.

„Taip, švietime visada yra iššūkių ir visada gali būti geriau. Bet dedame ir dėsime nemažai pastangų, kad ta padėtis gerėtų. Tokiomis galimybėmis, kokios tik yra įmanomos“, – pridūrė ministras.

Metų mokytojo premijos laureatais tapo Vilniaus „Sietuvos“ progimnazijos informacinių technologijų mokytoja ekspertė Snieguolė Bagočienė, Širvintų Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos ekonomikos ir verslumo mokytoja metodininkė Rita Česonienė, Akmenės rajono Ventos gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Elena Čiobienė, Palangos senosios gimnazijos geografijos mokytojas ekspertas Nerijus Vaišvilas, Molėtų gimnazijos muzikos mokytoja metodininkė Rūta Vekerotienė ir Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro profesijos mokytoja ekspertė, Maisto technologijų ir prekybos skyriaus vedėja Rasa Virginija Venterienė.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) įsteigtos Metų mokytojo premijos tikslas – įvertinti mokytojų profesinės veiklos rezultatus ir skatinti juos kūrybinei iniciatyvai. Premija skiriama mokytojams, pagalbos mokiniui specialistams už reikšmingiausius pastarųjų 5 metų nuopelnus profesinėje veikloje.

Išplatintame pranešime nurodoma, kad lituanistinio švietimo mokytojo (dėstytojo) premija paskirta Kyjivo Taraso Ševčenkos nacionalinio universiteto Filologijos instituto Baltistikos centro profesoriui Igoriui Korolyovui.

Kartu su Vytauto Didžiojo universitetu (VDU) I. Korolyovas dalyvavo steigiant Baltistikos centrą Kyjivo universitete, įkūrė bakalauro studijų programą „Lenkų kalba ir literatūra, anglų ir lietuvių kalbos“. Kartu su kolegomis I. Korolyovas parengė pirmą Lietuvos ir Ukrainos leksikografijos dvikalbį ukrainiečių ir lietuvių kalbų žodyną, taip pat ukrainiečių-anglų-lietuvių-lenkų-graikų-lotynų kalbotyros terminologijos žodyną.

Premija konkurso būdu skiriama už nuopelnus lituanistinio švietimo veikloje, mokinių, studentų pasiekimus

ŠMSM primena, kad šių metų Meilės Lukšienės premijos laureate išrinkta Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijos geografijos, gamtos ir žmogaus dalykų mokytoja Ligita Urbonienė.

Ministerijos įsteigta Meilės Lukšienės premija skiriama už sėkmingą pedagoginės veiklos startą, demokratiškumo, humaniškumo, kūrybiškumo idėjų įgyvendinimą ir sklaidą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.