G. Nausėda: pernelyg maži pedagogų atlyginimai būtų lengviau pakeliami, jei juos atsvertų pagarba

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį Kauno „Žalgirio“ arenoje pasveikino Kauno mokytojų pagerbimo šventės dalyvius, nurodoma Prezidentūros pranešime žiniasklaidai.

Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2023, 9:33 PM

„Kasdien dirbate su tuo, kas brangiausia, – jaunomis, augančiomis sielomis. Tai be galo atsakingas darbas. Mes esame Jums skolingi dėmesio, empatijos, gero žodžio ir pagarbos. Pernelyg maži pedagogų atlyginimai ir per didelis darbo krūvis būtų lengviau pakeliami, jei juos atsvertų nuoširdus dėmesys ir pagarba“, – sakė prezidentas.

Sakydamas sveikinimo kalbą, G. Nausėda taip pat išreiškė apgailestavimą, kad padėtis švietimo sistemoje reikalauja iš Lietuvos mokytojų didžiulės kantrybės bei užsispyrimo.

Pasak šalies vadovo, susikaupusių problemų neišspręs prastai parengtos reformos, naštą eilinį kartą perkeliančios mokytojams. Lietuvos valstybei ir jos žmonėms reikalinga švietimo sistema, grįsta didesniu įsiklausymu, pasitikėjimu, pagarba ir lygiomis galimybėmis, kurios padėtų nepalankioje dirvoje augantiems talentams.

„Kiekvienas vaikas svarbus. O tai reiškia, kad svarbus ir kiekvienas mokytojas. Kiekvienas dėl netinkamų reformų ir neapgalvotų sprendimų prarastas mokytojas yra didžiulis nuostolis mūsų visuomenei“, – sakė prezidentas, paraginęs visus pedagogus išlaikyti kantrybę ir pažadėjęs ieškoti kuo daugiau galimybių didinti mokytojo profesijos prestižą.

Šventinis koncertas ir mokytojų pagerbimo šventė Kauno „Žalgirio“ arenoje surengti neseniai praėjusios Tarptautinės mokytojų dienos proga, informuoja Prezidentūra.

ELTA primena, kad toliau tęsiasi prieš porą savaičių prasidėjęs mokytojų streikas. Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) duomenimis, antradienį streikuoja iki 2 tūkst. ugdymo įstaigų darbuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.