Radikalieji Europos politikai ragina nebepriimti pabėgėlių

Prancūzijos

Prieš imigraciją pasisakantis Vengrijos premjeras V.Orbanas pirmadienį pareiškė, kad migrantų krizės ištikta Europos Sąjunga yra silpna.<br>AP nuotr.
Prieš imigraciją pasisakantis Vengrijos premjeras V.Orbanas pirmadienį pareiškė, kad migrantų krizės ištikta Europos Sąjunga yra silpna.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Nov 16, 2015, 3:31 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 5:22 AM

Savo pareiškime, kuris buvo paskelbtas likus trims savaitėms iki regioninių rinkimų Prancūzijoje, Nacionalinis frontas pažymi, kad vienas iš įtariamųjų buvo įsimaišęs tarp migrantų, kurie spalį atvyko į Graikiją.

„Iš atsargumo Marine Le Pen ragina nedelsiant visai nutraukti migrantų priėmimą Prancūzijoje“, – sakoma pareiškime.

Prieš imigraciją pasisakantis Vengrijos premjeras Victoras Orbanas pirmadienį pareiškė, kad migrantų krizės ištikta Europos Sąjunga yra „silpna, nepatikima ir paralyžiuota“.

V.Orbanas pirmadienį įstatymų leidėjams sakė, kad ES planas paskirstyti migrantus po Bendrijos valstybes yra neteisėtas ir leis „išplisti terorizmui Europoje“.

Pasak V.Orbano, niekas negali pasakyti, kiek teroristų atvyko į Europą, įsimaišę tarp migrantų, bet jau „vieno teroristo yra per daug“.

ES reikia „užmiršti politinį korektiškumą... ir grįžti prie sveikos nuovokos“, vykdant jos išorinių sienų, jos kultūros ir jos ekonominių interesų apsaugos politiką ir užtikrinant, kad žmonėms būtų suteikta teisė daryti įtaką ES sprendimams, sakė jis.

Saugodamasi nuo migrantų antplūdžio Vengrija savo pasienyje su Serbija ir Kroatija yra pastačiusi užtvaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.