Vengrija sugriežtino sąlygas prieglobsčio prašytojams

Vengrijos parlamentas

Vengrijos parlamentas antradienį pritarė tam, kad būtų sugriežtintos sąlygos prieglobsčio prašytojams.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vengrijos parlamentas antradienį pritarė tam, kad būtų sugriežtintos sąlygos prieglobsčio prašytojams.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

May 11, 2016, 9:08 AM, atnaujinta May 26, 2017, 12:04 AM

Įstatymų leidėjai nubalsavo už tai, kad priėmimo centruose prieglobsčio prašytojams būtų leidžiama apsistoti jau ne 60, o tik 30 dienų, be to, jiems bus palaipsniui mažinamos socialinės išmokos ir subsidijos.

Vengrijos žmogaus teisių aktyvistai sako, kad šiais pakeitimais siekiama atgrasyti pabėgėlius prašyti prieglobsčio Vengrijoje.

Vengrijos Helsinkio komiteto teisininkė Julia Ivan sakė, kad Vengrija „stumia pabėgėlius į vis blogesnes ir nemalonesnes situacijas“.

Vengrijos pilietybės ir migracijos reikalų biuro duomenimis, per keturis šių metų mėnesius 197 asmenims buvo suteiktas prieglobstis ar užtikrinta kitokios rūšies tarptautinė apsauga.

Antradienį priimtame teisės akte nėra kai kurių ankstesnių siūlymų, pavyzdžiui, skirti pabėgėlių centruose gyvenantiems asmenims tiek pat erdvės, kurie turi kaliniai kalėjimo kamerose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.