Liuksemburgas reikalauja pašalinti Vengriją iš ES

Liuksemburgo užsienio

Liuksemburgo užsienio reikalų ministras J.Asselbornas teigė, kad Vengrija turėtų būti pašalinta iš ES.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Liuksemburgo užsienio reikalų ministras J.Asselbornas teigė, kad Vengrija turėtų būti pašalinta iš ES.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2016, 10:40 AM, atnaujinta May 13, 2017, 6:02 AM

J.Asselborno komentarai paskelbti Vokietijos dienraštyje „Die Welt“. Vėliau šį mėnesį 27 ES lyderės susitiks Bratislavoje aptarti bloko ateities. Anot ministro, ES negali toleruoti pagrindinių vertybių pažeidimų.

„Bet kas, kuris kaip Vengrija nuo karo bėgantiems pabėgėliams stato tvoras, ar pažeidžia spaudos laisvę bei teisminę nepriklausomybę, turėtų būti laikinai, o jei būtina – ir visam laikui, pašalintas iš ES“, – sakė ministras. J.Asselbornas mano, kad tai vienintelis būdas „apsaugoti ES vienybę ir vertybes“.

Spalio 2-ąją Vengrijoje bus surengtas referendumas, kuriame bus klausiama, ar įvesti privalomas Europos Sąjungos migrantų paskirstymo kvotas be šalies parlamento sutikimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.