Vengrijos premjero V. Orbano partija papildomuose rinkimuose patyrė skaudų pralaimėjimą

Vengrijos ministro pirmininko Viktoro Orbano valdančioji partija papildomuose rinkimuose svarbioje rinkimų apygardoje patyrė skaudų pralaimėjimą. Per rinkimus Hodmezėvašarhėjuje sekmadienį pergalę šventė nepriklausomas ir visos opozicijos remtas kandidatas Peteris Markis-Zay'us, surinkęs 57,7 proc. balsų. Zoltanas Hegedusas iš „Fidesz“ partijos gavo 41,5 proc. rinkėjų pasitikėjimą.

V.Orbano partijos reputaciją juodina kaltinimai korupcija, o tuo pasinaudodami radikalai perima „Fidesz“ balsus.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
V.Orbano partijos reputaciją juodina kaltinimai korupcija, o tuo pasinaudodami radikalai perima „Fidesz“ balsus.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2018, 9:01 AM, atnaujinta Feb 26, 2018, 9:02 AM

Ekspertai šį balsavimą Pietų Vengrijos mieste vadina barometru prieš parlamento rinkimus, vyksiančius po šešių savaičių. Prastas „Fidesz“ pasirodymas papildomuose rinkimuose partijai yra smūgis ir todėl, kad Hodmezėvašarhėjus yra artimo V. Orbano patikėtinio ir biuro vadovo Janoso Lazaro gimtasis miestas. Per pastaruosius vietos valdžios rinkimus 2014 metais „Fidesz“ čia gavo 61 proc. balsų.

Apklausos balandžio 8-ąją vyksiančiuose parlamento rinkimuose iki šiol „Fidesz“ partijai prognozavo 50 proc. balsų. Tai reikštų, kad V. Orbanas vyriausybės vadovu taptų trečią kartą iš eilės.

Dėl savo autokratinio valdymo stiliaus kritikuojamas ministras pirmininkas vykdo griežtą kursą, be kita ko, pabėgėlių politikoje ir šiuo bei kitais klausimais nesutaria su Europos Sąjunga.

Tačiau pastaruoju metu „Fidesz“ pakenkė korupcijos skandalas, į kurį įsipainiojęs V. Orbano žentas, bei pranešimai apie pagražintus pabėgėlių priėmimo skaičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.