Kremliaus kritikui G. Kasparovui gresia ilgi kalinimo metai

Kremliaus kritikui Gariui

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 20, 2012, 6:50 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:37 AM

Policija pirmadienį apklausė buvusį šachmatų pasaulio čempioną. Jis buvo sulaikytas penktadienį, kai dalyvavo demonstracijoje, palaikančioje „Pussy Riot“ nares, o šeštadienį paleistas.

Po apklausos Maskvos policijos komisariate G. Kasparovas sakė, kad policininkai pažadėjo tyrėjams perduoti jo pateiktą vaizdo įrašą. Tyrėjai tada spręs, ar pradėti procesą. „Aš norėčiau pamatyti tą policininką. Sakyti, kad aš kažkam įkandau, yra beprotybė“, - agentūra „Interfax“ citavo G. Kasparovą.

Savo portale paskelbtame pareiškime G. Kasparovas atkreipia dėmesį į daugybę internete paviešintų vaizdo įrašų. Juose matyti, kad policininkai jį sulaiko, kai jis kalba su žurnalistais, ir tada jį muša. Opozicionierius pareiškė pateiksiąs ieškinį dėl nelegalaus suėmimo ir policijos veiksmų.

Anot pranešimų, G. Kasparovas kaltinamas vienam policininkui įkandęs į ausį arba ranką. Aukštas Rusijos karininkų sąjungos narys teigė turįs to įrodymų. Antonas Cevtkovas sakė galintis įvardyti liudytojus ir esąs pasirengęs pats liudyti teisme. Už smurtinį policininko užpuolimą Rusijoje gresia iki penkerių metų kalėjimo.

Tuo tarpu policijos atstovas Maskvoje pareiškė, kad ieškoma dar dviejų „Pussy Riot“ narių. Protesto Kristaus Išganytojo katedroje įraše matyti iš viso penkios moterys. Trys jų buvo suimtos ir praėjusią savaitę nuteistos kalėti po dvejus metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?