Juodaodė išliejo neapykantą baltiesiems Londono autobuse (video)

Neseniai Jungtinės Karalystės policija pradėjo tyrimą dėl rasizmo, nukreipto prieš baltuosius. Policija sužinojo apie rasistinį išpuolį po to, kai internetinėje svetainėje „Youtube“ paviešintas vaizdo įrašas, kuriame juodaodė moteris visą baltųjų rasę išdeda į šuns dienas, - praneša „Dailymail“.

Moteris stūgavo: „Laisva kalba. Aš nekenčiu baltųjų.“<br>youtube.com
Moteris stūgavo: „Laisva kalba. Aš nekenčiu baltųjų.“<br>youtube.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 22, 2012, 9:01 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:00 AM

Sausakimšame Londono autobuse pusamžė juodaodė skambiomis frazėmis keikia baltuosius keleivius. Šokiruojančiame įraše ji išrėkia savo neapykantą baltaodžiams, kurie, anot jos, „visi nori būti „suš...“ juodi“.

Įžeidžianti tirada prasideda jos džiūgavimais, kad ji gimė ir mirs afrikietė. Nepraustaburnė tuomet pripuola prie kitų keleivių ir kaltina juos, kad tai baltieji atsivežė juoduosius į Britaniją. „Mano tėvai yra „suš...“ afrikiečiai, gimę Jamaikoje. Ir aš „suš...“ afrikietė, gimusi Anglijoje ir aš nekenčiu jūsų, baltieji!“, - įtūžusi staugė moteris.

Filmuota medžiaga patalpinta internete rugpjūčio 17-ąją. Per praėjusius ir šiuos metus tai jau kelintas toks moterų pareiškimas viešajame Londono transporte.

Iš visos gerklės moteris, kurios vardas nežinomas, vadina aplinkinius užprogramuotomis marionetėmis, po to nusispjauna ant grindų ir atsiliepia į telefono skambutį. Su kažkuo kalbėdama, dar kartą išvadina visus marionetėmis ir spurgomis.

Keleivė, kuriai siautėjimas galėjo baigtis baudžiamąja byla, darosi vis agresyvesnė, ji rėkia: „Jie visi nori būti juodi, leidžiasi į lūpas ir sėdynes riebalus ir sėdi saulėje, kad būtų kaip juodieji. Ar aš meluoju? Ne, aš nemeluoju!“

Viso spektaklio metu priblokšti keleiviai mėgina ją ignoruoti. Galiausiai jai užkliūva karalienės deimantinis jubiliejus: „Aš turiu tokį pat „suš...“ deimantą, mano žmonės dėl to kentėjo. Laisva kalba. Aš nekenčiu baltųjų. Negaliu nė vieno jūsų pakęsti.“

Vaizdo įrašas pasirodė po to, kai internete paviešinta keletas panašių vaizdų. Viename užfiksuota 42-ejų sekretorė Jacqueline Woodhouse, įžeidinėjanti azijietiškos kilmės keleivius. Moteris įkalinta 21 savaitei, prisipažinusi, kad kurstė rasinę neapykantą.

Kitame, kuris vadinasi „Sveiki atvykę į Londoną“ moteris Londono metro aprėkia ir įžeidinėja keleivį. Dar viena užfiksuotoji buvo girta moteris, kuri bandė autobuse trenkti juodaodžiui keleiviui, tačiau parkrito ir buvo išmesta į gatvę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.