Žmogžudyste įtariamas „McAfee“ programos kūrėjas – prabangioje slėptuvėje

Garsusis programuotojas Johnas McAfee, kurio vardą visame pasaulyje išgarsino jo sukurta antivirusinė programa, turi rimtų problemų. Pastaruoju metu Centrinės Amerikos valstybėje Belize gyvenantis 67 metų milijardierius buvo privertsas sprukti į kaimyninę Gvatemalą. Mat jis nenori turėti reikalų su Belizo policija, įtariančia J. McAfee kaimyno 52 metų Gregory Faullo nužudymu.

J. McAfee jau paprašė politinio prieglobsčio Gvatemaloje.<br>AP
J. McAfee jau paprašė politinio prieglobsčio Gvatemaloje.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 5, 2012, 6:15 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:36 PM

Kaip praneša AFP, antivirusnės programos kūrėjas šią savaitę buvo pastebėtas viename prabangiausių Gvatemalos viešbučių – penkių žvaigždučių „Vista Real“. Jis neigia savo kaltę, kalba apie gresiantį susidorojimą ir jau paprašė politinio prieglobsčio šioje šalyje.

J. McAfee susikrovė turtus iš efektyvios ir jo vardu pavadintos kompiuterių apsaugos programos. Prieš dvejus metus jis savo kompaniją pardavė korporacijai „Intel“ už 7 milijardus dolerių. Vėliau pasaulį apskriejo žinia apie jo tariamą pagrobimą, turtuolis mulkino reporterius siųsdamas melagingas žinutes apie savo nuotykius per „Twitter“.

Plačiais mostais, potraukiu į narkotikus ir pomėgiu šėlti ištisomis savaitėmis garsėjantis veikėjas, liudytoju teigimu, „Vista Real“ yra pamėgęs jau anksčiau, čia dažnai lankydavosi su savo palydovėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.