Metinėje V. Putino kalboje - ir priekaištai oponentams

Trečiadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Kremliuje skaitė metinį pranešimą.

V. Putino metinio pranešimo klausėsi Rusijos parlamento nariai.<br>„Reuters“
V. Putino metinio pranešimo klausėsi Rusijos parlamento nariai.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 12, 2012, 4:53 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:34 PM

Savo kalboje V. Putinas ragino šeimas susilaukti daugiau vaikų ir sakė, kad šeima su trimis vaikais turėtų būti dažnas reiškinys.

Jis žadėjo didesnę finansinę paramą šeimoms, gyvenančioms tuose šalies regionuose, kuriuose jau kelis dešimtmečius tęsiasi demografinė krizė.

Prezidentas taip pat pasmerkė savo oponentus, gaunančius finansinę pagalbą iš užsienio, ir sakė, kad Rusija neleis primesti sau demokratijos iš išorės.

„Tiesioginis ar netiesioginis kišimasis iš išorės į mūsų vidaus politikos procesus yra nepriimtinas, - kalbėjo V. Putinas. - Žmonės, kurie gauna pinigus iš užsienio už savo politinę veiklą, labiausiai tikėtina, tarnaujantys užsienio nacionaliniams interesams, negali būti politikai Rusijos Federacijoje“.

„Laikomės būtent (tų) universalių demokratijos principų, kurie yra priimti visame pasaulyje. Tačiau Rusijos demokratija - tai valdžia būtent rusų liaudies, su jos savomis liaudies savivaldos tradicijomis ir visai ne standartų, primestų mums iš išorės, realizavimas“, - nurodė V. Putinas savo kalboje.

„Mes privalome ne tik paprasčiausiai užtikrintai vystytis, bet ir išsaugoti savo nacionalinį identitetą, neišbarstyti savęs kaip nacijos“, - pabrėžė prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.