Ameriką šokiravo įrašas, kaip juodaodžiai erzina baltaodę mergaitę

Internete pasirodė šokiruojantis vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip penkerių metų juodaodžiai vaikai rasistiškai priekabiauja ir erzina savo trejų metukų baltaodę kaimynę. Du vaizdo klipai buvo įkelti į „Facebook“ su antrašte: „Kai baltieji žmonės už***a juoduosius žmones“. Maža šviesiaplaukė mergaitė iš Mineapolio bando žaisti su vyresnėmis juodaodėmis mergaitėmis, bet dar vyresnis berniukas, kuris ir filmuoja, ragina jas mušti, stumdyti ir įžeidinėti mažylę.

Du vaizdo klipai buvo įkelti į „Facebook“ su antrašte: „Kai baltieji žmonės už***a juoduosius žmones“.<br>Youtube nuotr.
Du vaizdo klipai buvo įkelti į „Facebook“ su antrašte: „Kai baltieji žmonės už***a juoduosius žmones“.<br>Youtube nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 28, 2013, 7:11 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:49 PM

Įraše maža mergaitė Mackenzie Peterson sėdi ant plastmasinio triratuko, o dvi vyresnės juodaodės rėkia jai: „Tu bjauri!“

Viena penkiametė kaimynė mažylę apspjauna. Kita mergaitė pagriebia Mackenzie ranką ir ima ją pačią su ja mušti.

„Kodėl muši save? Kodėl muši save?“ - klausinėja sceną filmuojantis dvylikametis berniukas, juodaodžių mergaičių brolis.

Mažylė pradeda garsiai verkti, ir kaimynai ją palieka ant triratuko vieną vidury gatvės.

Kitame įraše Mackenzie jau nulipusi nuo triratuko ir vis dar bando žaisti su juodaodėmis. Viena jų sako: „Trenk jai stipriai, mušk per galvą va taip“.

Po pertraukos matyti, kaip Mackenzie vienai vyresnei mergaitei bando paduoti žaislą, bet vyresnis berniukas įsikiša ir liepia mesti jį ant žemės – ši taip ir padaro, ir mažylė apsiverkusi bėga jo pakelti.

Kai trimetė pasilenkia paimti žaislo, vyresnės mergaitės prie jos supuola ir ima mušti.

Vaizdo įrašas pirmiausiai buvo paskelbtas Ray Wrighto „Facebook“ paskyroje – tai buvo netikra dvylikamečio paskyra. Įrašui išplitus internete, buvo vaikai buvo atpažinti, išaiškinti jų tėvai.

Šokiruoti ir pasipiktinę žmonės pradėjo skambinti ir grasinti dvylikamečio berniuko ir mergaičių tėvui.

Pamatęs įrašą, tėvas nuėjo pas kaimyną pasiaiškinti ir atsiprašyti, kad jo vaikai erzino jo dukterį. Paaiškėjo, kad Mackenzie tėvai apie patyčias nieko nežinojo.

Pasak tėvų, jų vaikai dažnai žaisdavo kartu. Juodaodžių vaikų tėvas tikina, kad jų šeima nėra rasistai ir savo vaikų niekada taip neauklėjo. Dvylikametis berniukas nubaustas – jam neleidžiama žiūrėti televizoriaus ir žaisti kompiuteriu.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.