Sugriuvęs pastatas priklausė „Maxima“ grupei (atnaujinta)

Prekybos tinklo „Maxima“ vadovai nutylėjo svarbias aplinkybes. Aiškėja naujos detalės apie tragediją Rygoje. Sugriuvęs pastatas priklausė „Maxima“ valdančiai verslo grupei. Anksčiau buvo teigiama, kad prekybos tinklas statinį nuomojo. Tai rodo dokumentai, kuriuos iš šaltinių Latvijoje gavo portalas lrytas.lt. Apie tai praneša ir Latvijos portalai tvnet.lv ir focus.lv.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

2013-11-25 14:32, atnaujinta 2018-02-20 04:11

Ketvirtadienį Rygoje įvyko tragedija, kokios kaimyninė šalis dar neregėjo. Prekybos centro griūtis po nuolaužomis palaidojo 54 žmones. Latvija dar ir dabar ištikta šoko. 

Pirmosiomis dienomis buvo pranešama, kad sugriuvęs statinys nepriklausė prekybos tinklui „Maxima Latvija“. Esą verslininkai tik nuomojo patalpas. Tačiau aiškėja, kad viskas buvo kiek kitaip. Latvijos registrų centro duomenys rodo, kad pastato šeimininkai yra susiję su „Maxima“ valdančia verslo grupe.

„Mes nusipirkome tą pastatą...“ - sekmadienį tiesioginiame TV3 Latvija televizijos eteryje išsprūdo „Maxima Latvija“ komunikacijos departamento vadovei Viktorijai Gulbei. Vėliau moteris bandė pasitaisyti ir paaiškinti, kad pastatą verslininkai išsinuomojo, o ne nusipirko.

Tačiau burtas buvo mestas. Žurnalistams pavyko gauti duomenis apie pastato savininkų ir nuomininkų sąsajas.

„Maxima Latvija“ atstovė V.Gulbė tikino, kad sugriuvęs pastatas priklauso bendrovei „Homburg Zolitūde“. Tačiau yra kiek kitaip. Ši įmonė užsakė pastato statybą, tačiau vėliau pardavė parduotuvės patalpas. Verslininkams „Homburg Zolitūde“ dabar priklauso tik gyvenamosios patalpos.

54 žmones pražudęs statinys dabar priklauso bendrovei „Tineo“. Būtent ji ir nuomojo parduotuvės patalpas bendrovei „Maxima Latvija“. Įdomu tai, kad įmonę „Tineo“ sukūrė ta pati „Maxima Latvija“.

Iki 2012 metų gegužės „Maxima Latvija“ buvo ne tik „Tineo“ steigėja, bet ir pagrindinė akcininkė.

Vėliau bendrovės valdymo teisės buvo perleistos Nyderlanduose registruotai įmonei „Linkoln Land Erste”. Ši įmonė taip pat yra siejama su „Maxima“ verslo grupe. Skelbiama, kad „Linkoln Land Erste” yra dukterinė bendrovės „Vilniaus prekyba“ įmonė.

Praėjusių metų lapkritį „Tineo“ vėl buvo parduota - savininkais tapo Kipro bendrovė „Foumico Investments Limited“.

Bendrovės „Tineo“ vadovė yra Lina Martinkevičienė. Tačiau tai ne vienintelės jos pareigos. Verslininkė yra ir lietuvių bendrovės „Vilniaus prekyba“ projektų vadovė. Kitaip tariant, ji susijusi su prekybos tinklą „Maxima“ valdančiu lietuvių koncernu.

Be to, iki 2012 metų gruodžio „TINEO“ valdybos nariu buvo dabartinis „Maxima Latvija“ vadovas Gintaras Jasinskas.

„Maxima Group“ komunikacijos vadovė Olga Malaškevičienė "Žinių radijui" teigė, kad bendrovė „Tineo“ su „Vilniaus prekyba“ yra susijusios įmonės, nes yra kontroliuojamos to paties fizinio asmens - Nerijaus Numavičiaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.