G.Jasinsko galva nulėkė po Lietuvos ir Latvijos prezidentų pokalbio (papildyta)

„Maxima Latvija“ vadovo Gintaro Jasinsko galva lėkė po Latvijos prezidento Andrio Berzinio pokalbio su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite. Per neformalų pokalbį A.Berzinis užsiminė D.Grybauskaitei, kad po G.Jasinsko pasisakymo Latvijoje situacija dėl „Maxima“ gali tapti neprognozuojama. Apie tai Latvijos radijui pasakė prezidento spaudos atstovė Liga Krapanė.

G.Jasinskas sakė nejaučiantis jokios kaltės dėl „Maxima“ parduotuvėje įvykusios tragedijos<br>T.Bauro nuotr.
G.Jasinskas sakė nejaučiantis jokios kaltės dėl „Maxima“ parduotuvėje įvykusios tragedijos<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-29 09:43, atnaujinta 2018-02-20 02:15

Ji pridūrė, kad nežino, ar A.Berziniui pavyko įtikinti D.Grybauskaitę. Tačiau Latvijos žiniasklaida džiūgauja, kad netrukus po prezidentų pokalbio Lietuvos žiniasklaidoje atsirado informacija apie „Maxima Latvija“ vadovo G.Jasinsko atleidimą.

A.Berzinis planavo pakalbėti su D.Grybauskaite ir asmeniškai jai pareikšti, kad Latvija nepakęs tokių nežmoniškų pareiškimų. Jis pranešė D.Grybauskaitei ir apie daugybę jai siųstų laiškų, susijusių su G.Jasinsko pareiškimu.

„Maxima Latvija“ vadovas pribloškė ir įsiutino gedinčius latvius, ketvirtadienį spaudos konferencijoje, paklaustas apie Latvijos premjero atsistatydinimą, pareiškęs, kad traukiasi tie, kurie jaučiasi kalti. Jis pats sakė nejaučiantis jokios kaltės dėl „Maxima“ parduotuvėje įvykusios tragedijos, nusinešusios 54 žmonių gyvybes.

G.Jasinsko pareiškimas papiktino ir Latvijos žemės ūkio ministrę (po vyriasuybės atsistatydinimo jau tik einančią pareigas) Laimdotą Straujumą. Savo „Twiter“ paskyroje ji pažadėjo, kad daugiau nebeapsipirkinės „Maxima“ prekybos tinkle.

„Maxima“ vadovas atleistas, bet to, kas pasakyta, negalima pamiršti. Tai požiūris, - rašė L.Straujuma. - Retai ten užeinu, bet dabar į „Maxima“ iš viso neisiu“.

Latvijos generalinis prokuroras Erikas Kalnmeieras pasakė, kad katastrofos tyrimas gali užtrukti keletą mėnesių. Tada galima laukti pirmųjų ekspertizių rezultatų. Šiuo klausimu dirba 45 tyrėjai, vadovaujami trijų prokurorų. Tyrimą sunkina tai, kad kol kas sudėtinga prieiti prie sugriuvusio pastato.

„Maxima Group“ nežino, ar G.Jasinskas liks grupėje

Kaip rašo BNS, mažmeninės prekybos tinklą valdanti „Maxima Group“ kol kas neatskleidžia, ar atleistas įmonės „Maxima Latvija“ vadovas G.Jasinskas tęs karjerą grupėje.

„Daugiau informacijos galėsime pasakyti šiek tiek vėliau, galbūt kitą savaitę“, - BNS sakė „Maxima Group“ Įvaizdžio ir komunikacijos centro vadovas Giedrius Juozapavičius.

Jis taip pat neatsakė, kas užims įmonės „Maxima Latvija“ valdybos pirmininko pareigų netekusio G.Jasinsko vietą.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.