Kalėdų proga – musulmoniški riksmai nuo Raudonosios aikštės soboro

Maskvos Raudonojoje aikštėje stačiatikių Kalėdų išvakarėse nežinomas vyras užsiropštė ant soboro ir rėkavo „Alach Achbar“. Musulmonišką pasirodymą atsitiktiniai praeiviai ir tikintieji galėjo stebėti kelias minutes. Internete pasirodžiusiuose vaizdo įrašuose matyti, kaip juodaodis vyras su nutrintais džinsais, tamsia striuke ir kepure stovi virš XVII amžiaus soboro įėjimo, kelia ranką į dangų, kaip muedzinas iš minareto. Policija pareiškė, kad dienos suvestinėse toks įvykis neužfiksuotas, tačiau žurnalistai sugebėjo nustatyti įraše matomo chuligano asmenybę ir buvimo vietą, rašo newsru.com.

Žurnalistai išsiaiškino, kad chuliganas yra 39 metų išeivis iš Gvinėjos Mamadas Chasimas Barri.<br>„Youtube“ nuotr.
Žurnalistai išsiaiškino, kad chuliganas yra 39 metų išeivis iš Gvinėjos Mamadas Chasimas Barri.<br>„Youtube“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 8, 2014, 9:59 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:02 PM

Vyriškis ne tik šlovino Dievą pagal musulmoniškas tradicijas, bet ir bandė pamokslauti. Ką konkrečiai jis kalbėjo, iš įrašų sunku suprasti. Galima išskirti tik žodžius „tai yra teisinga“. Iš gatvės kai kurie stebėtojai šaukė, kad jis nuliptų, vadino chuliganu. Netrukus suskambo varpai. Taip bažnyčios tarnai pabandė užgožti nepažįstamojo šūkavimus.

Viskas baigėsi, įsikišus policijai. Teisėsaugininkų atstovas pasirodė ant stogo ir jėga nuvedė vyrą, kuris nesėkmingai bandė priešintis. Ar jis buvo sulaikytas, ir ar ketinam jį patraukti baudžiamojon atsakomybėn, neaišku. Maskvos policijoje tvirtina, kad paros įvykių suvestinėse šis incidentas nepaminėtas.

Rusijos muftijų taryba pasmerkė tokį pasirodymą su musulmoniškais šūkiais nuo Raudonosios aikštės soboro stogo. Nežinomo vyro akciją jie vertina kaip pavojingą provokaciją.

Žurnalistai išsiaiškino, kad chuliganas yra 39 metų išeivis iš Gvinėjos Mamadas Chasimas Barri. Jis vedęs maskvietę ir gyvena su ja sostinėje. Vyriškiui nustatyta „stipriai išreikšta šizofrenija“, jis paguldytas į psichiatrijos ligoninę prievartiniam gydymui.

Lipdamas ant soboro stogo, jis spėjo nuo jo numesti du darbininkus.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.