Obamas bananu „pamaitinusi“ Rusijos politikė puolė teisintis

Rusijos Dūmos deputatė, partijos „Vieningoji Rusija“ narė, praeityje – daugkartinė dailiojo čiuožimo pasaulio čempionė Irina Rodnina sukėlė tarptautinį skandalą, savo „Twitter“ paskyroje įkeldama JAV prezidento Baracko Obamos ir jo žmonos Michelle nuotrauką, kurioje jie suglumę žvelgia į jiems tiesiamą bananą. Tai įvyko prieš penkis mėnesius – ir kai skandalą jau daug kas užmiršo, politikė staiga sugalvojo paskelbti, kad rasistinę nuotrauką įkėlė ne ji, o į jos paskyrą  įsilaužę programišiai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 11, 2014, 11:01 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:22 AM

„Aš gerbiu Obamų šeimą ir gailiuosi, jog nepaaiškinau anksčiau, kad nepalaikau įkeltos nuotraukos ir rasizmo jokiu pavidalu“, – „Twitter“ parašė I.Rodnina. Kitoje žinutėje ji paskelbė, kad jos paskyra buvo „nulaužta“. Žinutes ji parašė anglų kalba.

Toks politikės pareiškimas vėl sukėlė erzelį Rusijos socialiniuose tinkluose. Visi prisiminė, ką I.Rodnina rašinėjo anksčiau, po nuotraukos su Obamomis ir bananu paskelbimo. Tiesa, tada rašinėjo rusiškai – aiškino, kad nuotrauką jai atsiuntė kažkas iš JAV. Kilus skandalui, I.Rodnina nuotrauką pašalino  pareikšdama: „Žodžio laisvė yra laisvė! Už savo kompleksus patys ir atsakykite!“

Daugelis nepatikėjo, kad I.Rodnina apie įsilaužimą rašo tiesą. Esą ji dėl tam tikrų išskaičiavimų dabar meluoja bandydama nusiplauti rasizmo dėmę. „Dabar ji skundžiasi dėl įsilaužimo į paskyrą, o anksčiau kalbėjo apie žodžio laisvę“, – komentuoja „Novaja gazeta“ fotokorespondentas Jevgenijus Feldmanas. Jam ypač įtartina, kad atsiprašymą I.Rodnina paskelbė anglų kalba, tarsi kreipdamasi į konkrečią tikslinę auditoriją.

Yra žinoma, kad legendinė Rusijos čiuožėja anksčiau ilgą laiką JAV dirbo trenere. Ten iki šiol gyvena jos duktė. Dėl šios priežasties kai kurie komentatoriai susiejo jos atsiprašymą su nenoru būti Vašingtone nepageidaujamu asmeniu. „Ir ko tik nepadarysi, kad tau nepanaikintų JAV vizos“, – komentuoja „Twitter“ vartotojai.

Pažymėtina ir tai, kad I.Rodninos pasiteisinimas „Twitter“ atsirado iškart po Sočio olimpinių žaidynių atidarymo, kur ji uždegė olimpinę ugnį.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.