Rusijos televizija apkaltino A.Navalną ryšiais su CŽV

Kremlių remiantis Rusijos

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 20, 2014, 12:25 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:33 AM

Reportažą trečiadienį vakare parodė televizija NTV, kuri priklauso valstybės kontroliuojamai gamtinių dujų gigantei „Gazprom“, kitą dieną po to, kai prezidentas Vladimiras Putinas perspėjo dėl „penktosios kolonos“ Rusijoje jai perėmus Krymą.

Reportaže A.Navalnas kaltinamas siekęs pinigų iš Europos Parlamento veikėjų ir susitikęs su CŽV darbuotojais.

Pirmojoje dalyje buvo parodyta saugumo kamerų nufilmuota medžiaga, kurioje matyti, kaip vienas garsiausių V.Putino kritikų pernai atvyksta į viešbutį Maskvoje susitikti su europarlamentaru ir buvusiu Belgijos premjeru Guy Verhofstadtu.

Reportaže teigiama, kad per pokalbį, kurio buvo pasiklausoma, A.Navalnas siekė iš G.Verhofstadto finansinės paramos.

„Jūs suinteresuoti ne tik Rusijos politikos ateitimi ... Mums reikia kažkokios praktinės pagalbos atliekant šį tyrimą“, – sako balsas, priskiriamas A.Navalnui.

Televizija teigė, kad buvo aptarta „konkreti suma“, bet transliuotuose įrašuose ji nebuvo minima.

Antras įrašas buvo telefoninis pokalbis, kurio metu vyras, esą – A.Navalnas, aptarinėja „kelionę į CŽV“, nors tų žodžių kontekstas kol kas neaiškus.

Televizija tvirtino, kad A.Navalnas palaikė ryšį su CŽV siekdamas užsitikrinti, kad jo vardas nebūtų siejamas su pinigais iš užsienio „rėmėjų“.

Minima transliacija yra aiškus bandymas apšmeižti A.Navalną, kuris jau daug metų erzina Kremlių nuodugniais korupcijos tyrimais dėl įtariamo slapto turto, priklausančio V.Putino aplinkos elitui.

A.Navalnui pernai buvo skirta lygtinė penkerių metų kalėjimo bausmė su medienos sandoriais susijusioje grobstymo byloje, be to, jo atžvilgiu vyksta tyrimas dėl naujų kaltinimų vogus iš prancūzų kosmetikos kompanijos „Yves Rocher“ ir vienos rusų firmos.

Vasario mėnesį protestų lyderiui buvo skirtas namų areštas toje antroje byloje, jis nebegali naudotis internetu ir kalbėtis su spauda.

Jo „Twitter“ paskyrą, kuri yra tarp daugiausiai „sekėjų“ turinčių V.Putino oponentų informacijos šaltinių, dabar tvarko jo žmona Julija.

Ji sakė, kad jie į tuos įtarimus – „linksmą istoriją“ – atsakys vėliau ketvirtadienį.

Kol kas ji paprašė „sekėjų“ rašyti Rusijos saugumo tarnybai FST ir klausti, kaip tie pokalbiai buvo gauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.