Dėl Kremliui neįtikusio interviu rusai užsimojo blokuoti BBC

BBC praėjusią savaitę paskelbtame interviu aktyvistas Artiomas Loskutovas kvietė žmones dalyvauti demonstracijoje ir palaikyti pastangas užtikrinti Sibiro regionui didesnę autonomiją.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 5, 2014, 6:12 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:57 PM

BBC praėjusią savaitę paskelbtame interviu aktyvistas Artiomas Loskutovas kvietė žmones dalyvauti demonstracijoje ir palaikyti pastangas užtikrinti Sibiro regionui didesnę autonomiją.

Beje, panašūs raginimai skamba ir Kaliningrade, kur rugpjūčio 17 d. kviečiama į mitingą pavadinimu "Užteks maitinti Maskvą". Internautai, tarp jų ir Rusijos pramogų pasaulio žvaigždė bei opozicionierė Ksenija Sobčiak kvietimą šmaikščiai paįvairino stilizuota Lietuvos trispalve su herbu, ant kurių užrašyta "Kaliningrado liaudies respublika".

Rusijos telekomunikacijų priežiūros valdyba užblokavo prieigą prie to interviu ir sakė „Izvestija“, kad bus priversta blokuoti visą portalą, jeigu nebus pašalintas turinys, kurį Rusijos institucijos laiko ekstremistinio pobūdžio.

„Galime tuojau pat visam laikui blokuoti tą turinį, o jeigu eisime tuo keliu, galime blokuoti visos BBC Rusijos naujienų tarnybos portalą mūsų šalyje“, – „Izvestija“ citavo neįvardytą šaltinį priežiūros tarnyboje „Roskomnadzor“.

„Mes ne vien galime, bet ir privalome tai padaryti, nes „Roskomnadzor“ gavo rašytinį Generalinės prokuratūros prašymą blokuoti prieigą prie šaltinių ir tinklalapių, skelbiančių tokią informaciją“, – pridūrė laikraščio pašnekovas.

„Roskomnadzor“ nuomone, BBC ir kitų Rusijos žiniasklaidos kanalų paskelbtus interviu, kuriuose A.Loskutovas ragino žmones dalyvauti „Eitynėse už federacinį Sibirą“, yra „informacijos apie planuojamą nesankcionuotą viešą susirinkimą ir šūkių, keliančių grėsmę šalies teritoriniam vientisumui, platinimas“, – rašo „Izvestija“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.