Surogatinei motinai iš Tailando liko neįgalus vaikas

Surogatinė motinystė – paslauga, kurios lyg šiaudo griebiasi skurstančios tailandietės. Moterys ryžtasi už joms nemažus pinigus išnešioti ir gimdyti vaikus turtingiems vakariečiams. Kuo visa tai gali baigtis?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 5, 2014, 11:50 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:08 PM

Nori vaiko, o tada apsigalvoja ir ciniški turtuoliai kartais palieka surogatines motinas ant ledo. Būtent tokia skandalinga istorija šiuo metu aptarinėjama Australijoje, rašo „Lietuvos rytas“.

21 metų Pattaramon Chanbua australų porai išnešiojo ir pagimdė dvynius. Tačiau australai pasiėmė tik vieną jų – mergaitę. Mat berniukas, vardu Gammy, gimė su Downo sindromu ir įgimta širdies yda.

Tėvas lankėsi ligoninėje

Tiesa, surogatinei motinai australai paaiškino, kad neima antro vaiko dėl to, jog „yra per seni rūpintis dvyniais“.

Uždirbti norėjusi tailandietė liko su neįgaliu ir sunkiai sergančiu kūdikiu ant rankų.

Jauna moteris pasakoja, kad Gammy tėvas australas, kuriam jau per 50 metų, buvo pats atvažiavęs į ligoninę ir rūpinosi mergaite, o į berniuką nė karto net nežvilgtelėjo, jau nekalbant apie paėmimą ant rankų.

„Dvyniai gulėjo vienas šalia kito, bet tėvas net nepažiūrėjo į Gammy... Galiu pasakyti, jis išvis nė karto prie jo neprisilietė“, – pasakoja P.Chanbua. Tėvas pirko pieną tiktai savo dukrelei, o Gammy – ne.

Gammy būtinas nuolatinis gydymas. Kilus skandalui vilčių, kad mažylis gyvens, atsirado daugiau.

Neketina palikti vaiko

Kitaip nei turtingieji australai, tailandietė neketina palikti likimo valiai savo neįgalaus vaiko ir žada juo rūpintis. Šiuo metu Gammy – pusė metų, jis netrukus bus perkeltas gydyti į Bankoko ligoninę. Ten jis gaus kvalifikuotą pagalbą.

Tokios galimybės atsivėrė, kai jo istorija iškilo į viešumą. Visą pasaulį papiktino žinia, kad turtinga šeima atsisakė neįgalaus surogatinės motinos išnešioto vaiko. Atsirado daug norinčių padėti jam ir jo neatsisakiusiai surogatinei motinai.

P.Chanbua sako esanti laiminga, kad jos kūdikį „visi myli ir nori jam padėti“.

Daugybė australų, susigėdusių dėl tėvynainių poelgio, pareiškė norą mažylį su Downo sindromu įsivaikinti. Bet surogatinė motina nori auginti jį pati kaip savo.

Kūdikio gydymo išlaidoms padengti buvo įkurtas specialus fondas, į kurį surinkta jau daugiau kaip 182 tūkst. dolerių.

Naujose išplatintose nuotraukose – P.Chanbua, spalvingoje ligoninės palatoje žaidžianti su Gammy ir jį bučiuojanti.

Greta – jos vyresnysis sūnus 7 metų Game’as. Be jo, P.Chanbua dar turi 3 metų dukterį. Jaunai tailandietei australų pora už surogatinės motinystės paslaugą sumokėjo apie 16 tūkst. dolerių (apie 40 tūkst. litų).

Abortą laiko nuodėme

P.Chanbua sako, kad jai gaila mažojo Gammy.

„Tai suaugusiųjų kaltė. Kodėl jam reikia tai ištverti? Kodėl jis buvo paliktas, o kitas vaikas turės viską? Aš nusprendžiau jį turėti, jo neskaudinti“, – sako ji.

Moteris tvirtina Gammy, kuris nėra jos biologinis vaikas, mylinti kaip savo.

„Aš myliu jį, jis devynis mėnesius buvo mano pilve, tai kaip mano vaikas“, – teigia P.Chanbua.

Jo biologiniai tėvai, norėję likti anonimais, penktą nėštumo mėnesį paaiškėjus, kad vienas dvynių turi Downo sindromą, liepė tailandietei surogatinei motinai pasidaryti abortą. Bet ji nesutiko.

Būdama budistė, ji abortą laiko nuodėme.

„Noriu pasakyti Tailando moterims – nebandykite uždirbti kaip surogatinės motinos. Negalvokite vien apie pinigus. Jei kas nors bus blogai, niekas mums nepadės, vaikas bus atstumtas, o mes turėsime prisiimti už tai atsakomybę“, – sako P.Chanbua.

Tapti surogatine motina P.Chanbua pasiryžo dėl skurdo ir skolų. Dalį pinigų moteris planavo išleisti savo vaikų mokslams. Sutartis su australais buvo sudaryta per agentūrą.

Australas vyras ir jo iš Azijos kilusi žmona patys negalėjo susilaukti vaikų.

P.Chanbua pagimdė jiems Gammy ir jo dvynę seserį Bankoko ligoninėje.

Patys australai su surogatine motina nė karto nebuvo susitikę.

Sveikąją mergaitę iš ligoninės paėmė ir užsakovams išvežė agentas. Už paslaugą surogatinė motina gavo tiktai dalį sutartos sumos. Likusio 2341 dolerio jai agentas taip ir nesumokėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.