Rusų aktorius M. Porečenkovas – nepageidaujamas Latvijoje

Ministras pridūrė, kad M.Porečenkovas Latvijoje yra nepageidaujamas.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 3, 2014, 3:05 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 10:13 AM

Latvijos gynybos ministerija tikino, kad Donecke buvo pažeista tarptautinė teisė, kadangi aktorius dėvėjo šalmą, ant kurio buvo užrašyta „žiniasklaida“. Tai – akivaizdi apgaulės taktika, regione naudojama prorusiškų separatistų.

Užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius savo ruožtu socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje pasidalijo žinute, kurioje nurodoma, kad Latvija tęs savo politiką tų žmonių, kurie pažeidžia tarptautinės teisės principus, atžvilgiu.

Ministras pridūrė, kad M.Porečenkovas Latvijoje yra nepageidaujamas.

Vasarą, prieš įvykstant festivaliui „Naujoji banga“, E.Rinkevičius pranešė apie draudimą į šalį įvažiuoti rusų atlikėjams Josifui Kobzonui, Olegui Gazmanovui ir Alai Perfilovai – Valerijai.

Tokį sprendimą Latvijos diplomatus paragino priimti Ukrainoje vykstantys neramumai. Dėl draudimo artistai negalėjo dalyvauti tarptautiniame konkurse Jūrmaloje. J.Kobzonas savo ruožtu tokias sankcijas vadino žmogaus teisių pažeidimu.

Be to, Talino publikai šią savaitę negalės pasirodyti garsus Rusijos aktorius Ivanas Ochlobystinas – Estija jį įtraukė į juodąjį sąrašą. Apie tai pranešė Estijos nacionalinis transliuotojas, remdamasis Estijos vidaus reikalų ministerijos duomenimis.

Sprendimo priežastis Vidaus reikalų ministerija atsisakė komentuoti. Taip pat neaišku, kokiam laikotarpiui I.Ochlobystinas įtrauktas į „juodąjį sąrašą“. Kiek anksčiau toks pat nutarimas buvo priimtas Latvijoje ir Ukrainoje.

Šiuo metu į Estiją draudžiama įvažiuoti 2080 užsienio gyventojų.

Vasarą, prieš įvykstant festivaliui „Naujoji banga“, Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius pranešė apie draudimą į šalį įvažiuoti rusų atlikėjams Josifui Kobzonui, Olegui Gazmanovui ir Alai Perfilovai - Valerijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.