Rusai įspėjo D.Grybauskaitę: „Jūsų laukia M.Saakašvilio likimas“

Aštrūs Lietuvos prezidentės pasisakymai prieš Rusiją šioje šalyje iki šiol nenuramino aistrų. Priešingai, „teroristine valstybe“ išvadinta ir įsižeidusi Rusija siunčia vis daugiau nedviprasmiškų žinučių Vilniui. Rusijos parlamento pirmininkas Sergejus Naryškinas perspėjo Lietuvos vadovę, kad jos esą laukia liūdnas buvusio Gruzijos prezidento likimas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-25 13:43, atnaujinta 2018-01-20 16:13

Po to, kai Rusijos komunistų partija Valstybės Dūmoje sukėlė audrą dėl D.Grybauskaitės pareiškimų, pasigirdo ne vienas pasiūlymas: smogti Lietuvos ekonomikai, nutraukti diplomatinius santykius. Tuo tarpu Dūmos vadovas, komentuodamas komunistų pasiūlymus taip pat neslėpė susierzinimo dėl D.Grybauskaitės žodžių.

„Lietuvos prezidentės žodžiai – šiurkštus antirusiškas pareiškimas, kuris patiks jos šeimininkams – nacionalradikalams, neonaciams ir kitiems marginalams. Man tai primena kitą politinį personažą, kuris taip pat išsiskyrė panašiais aštriais antirusiškais pareiškimais – Michailą Saakašvilį“, – lygindamas buvusį Gruzijos lyderį ir Lietuvos vadovę teigė Vladimirą Putiną palaikančios partijos „Vieningoji Rusija“ atstovas.

„Kur gi M.Saakašvilis šiandien? Jis išvytas iš Gruzijos ir jam niekas nenori net rankos paduoti“, – teigė Rusijos parlamento pirmininkas.

Siūlo sugriauti NATO

Jis taip pat kone pašaipiai pasiūlė, jo paties teigimu fantastišką pasiūlymą: Europos šalims išvyti JAV iš NATO.

„Tikiu, kad saugumo ir stabilumo lygis Europoje labai greitai grįžtų į tinkamą lygį“, – rėžė S.Naryškinas, kuriam ES taiko sankcijas – jis negali įvažiuot į Bendrijos šalis, jo sąskaitos ten yra areštuotos.

Į Europos Sąjungos sankcijų sąrašą S. Naryškinas buvo įtrauktas kovo 21 dieną. Jis pats paniekinamai atsiliepė apie Europos ir Amerikos taikomas ribojančias priemones.

Savo tinklaraštyje politikas parašė komentarą, kuriame Ameriką palygino su šuniuku, lojančiu ant dramblio iš I.Krylovo pasakėčios. O kalbėdamas per plenarinį Valstybės Dūmos posėdį S.Naryškinas pabrėžė, jog „sankcijos Rusijos atžvilgiu – Vakarų politikų bandymas pasiteisinti visuomenės akyse“. Tiesa, jam pačiam teko patirti gėdą, kai dėl galiojančių sankcijų S.Naryškinas nebuvo įleistas į Bulgariją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.