Jungtinėse Valstijose dvimetis netyčia nušovė savo motiną

Aidaho valstijoje vienas

Moteris turėjo leidimą nešioti paslėptą ginklą.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Moteris turėjo leidimą nešioti paslėptą ginklą.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Dec 31, 2014, 8:32 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 8:30 PM

Policija nurodė, kad šio incidento auka tapo Veronica Rutledge (Veronika Ratlidž), gyvenusi Blakfuto miestelyje. Ji buvo nušauta Heideno mieste esančiame prekybos centre, kur buvo išvykusi apsipirkti su savo vaikais ir kitais šeimos nariais.

„Atvykę į įvykio vietą, įgaliotiniai rado 29 metų auką, akivaizdžiai mirusią nuo šautinės žaizdos“, – sakoma Kutenėjaus apygardos šerifo Beno Wolfingerio pranešime.

„Jos sūnus, kuris sėdėjo pirkinių vežimėlyje, ištraukė aukos slapta nešiotą ginklą iš jos rankinės ir iššovė, pataikydamas į auką“, – pridūrė šerifas, pabrėždamas, kad ši tragedija atrodo esanti atsitiktinė.

V.Rutledge, kuri atostogaudavo tame rajone, turėjo leidimą nešioti paslėptą ginklą, patvirtino šerifo biuras.

Šerifo padėjėjas Stu Milleris sakė vietos televizijai KHQ: „Žinote, esu didelis (teisės nešiotis) paslėptus ginklus dėl savo saugumo šalininkas. Tačiau turite elgtis atsakingai. Deja, šiuo atveju buvo kitaip.“

„Šiandien mūsų parduotuvėje įvyko labai liūdnas incidentas, per kurį žuvo viena pirkėja, – sakoma vietos „Walmart“ pranešime. – Visiškai bendradarbiaujame su Kutenėjaus apygardos šerifo įgaliotiniais, jiems tiriant šį atvejį.“

Televizija KREM pranešė, kad V.Rutledge toje parduotuvėje buvo su kitais trimis vaikais, bet policija to kol kas nepatvirtino.

Mirtinas incidentas įvyko prekybos centro elektronikos prekių skyriuje, nurodė televizija KXLY.

Pareigūnai pasiuntė psichologus, pasiruošusius padėti darbuotojams, kuriems reikia pagalbos, pridūrė kanalas. Prekybos centras po to incidento buvo evakuotas ir trečiadienį liks uždarytas.

Kalnuotas ir daugiausiai kaimiškas Aidahas yra viena iš valstijų, kurioje didžiausia gyventojų dalis turi šaunamųjų ginklų.

Itin apsiginklavusioje Jungtinių Valstijų visuomenėje neretai įvyksta žmonių gyvybių pareikalaujančių susijusių nelaimingų atsitikimų, bet antradienio incidentas buvo ypač tragiškas.

Už griežtesnę šaunamųjų ginklų kontrolę pasisakanti lobistinė grupė „Brady Campaign to Prevent Gun Violence“ yra apskaičiavusi, kad Jungtinėse Valstijose yra apie 300 mln. šaunamųjų ginklų, kurių pakaktų apginkluoti beveik kiekvieną šalies gyventoją.

Daugumoje tyrimų, nagrinėjančių nepilnamečių galimybę prieiti prie šaunamųjų ginklų, dėmesys būdavo sutelkiamas į faktą, kad šalyje kasmet per tokius incidentus žūva arba būna sužalojami beveik 20 tūkst. vaikų.

2011 metais Jungtinėse Valstijose šaunamųjų ginklų aukomis tapo 2 703 vaikai ir jaunuoliai iki 19 metų amžiaus.

Anksčiau šiais metais amerikiečius sukrėtė kitas nelaimingas atsitikimas, kai viena devynmetė, kurią šaudykloje norėta pamokyti naudotis ginklais, netyčia nušovė savo instruktorių iš pistoleto kulkosvaidžio „Uzi“.

Per tą incidentą, įvykusį rugpjūtį, mergaitė nesuvaldė ginklo dėl didelės atatrankos, o viena kulka atsitiktinai pataikė į instruktorių ir mirtinai jį sužalojo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio